Лечебната сила на водата

За лечебната сила на водата може да се говори много…Аз ще ви споделя днес 3 важни неща и една удивителна рецепта за лечение с вода.

Първото е, че за да изпитате лечебната сила на водата е нужно да си я набавите от чист планински извор.  Второто е: да бъде прясно налята и да не престоява повече от 5 дни. Това са важни условия, за да поемете живителната сила на водата.

Водата, която се продава в магазинната мрежа не е добре да се пие дълго време, било тя изворна или минерална. 

Споделям с вас една статия за лечение с вода и сол. Моята препоръка е солта да е българска, натурална, съхранена на тъмно (в тъмен плик или картонена кутия), за да е със запазени полезни хранително-вкусови качества. Солта, която се продава в прозрачни пликове губи своите полезни качества.

Освен това солта е добре да бъде на дребни кристали, а не стрита на пясък, защото кристалната сол е с лечебни качества, още повече, когато е добита на родна земя. В магазинната мрежа масово се продава гръцка, турска и украинска сол. Не препоръчвам Хималайска сол, защото има доста добри фалшификати.

Нашенската, Черноморската сол е много полезна, когато се използва в умерени количества. Препоръчвам я горещо.

Лечебната сила на водата

Как се излекувах…. с вода

“В началото на март 2004 г. ми дадоха книгата “Тялото жадува за вода”, чийто девиз е: “Ти не си болен, ти си жаден”. Авторът д-р Батманджеликс в края на 80-те години открива метод за ле§ение на човешкия организъм, който възстановява жизнените функции на тялото и неговите органи.

За да ви стане ясно за какво става дума, ще дам кратка информация за моето здравословно състояние до започване на лекуването: хипертоник, с инсулинов диабет, увредени клапи на сърцето, разширени вени, простата, подагра, вътрешни хемороиди, склерозирали мускули на крайниците, с повредено дясно коляно, наднормено тегло – 113 кг, камъни в бъбреците, хроничен запек, сковаваща болка в кръста, която не ми позволяваше да вървя повече от 100 м, без да се наведа, за да се освободя от болката.

На 3-ти март 2004 г. започнах терапията. На третия ден болката в кръста изчезна и сега без усилия изминавам всяка сутрин от 4 до 8 км. за около час и половина – два в зависимост от ситуацията. За 100 дена спрях инсулина – 40 дози дневно, до този момент, и сега съм само на диета.

В началото на април студените стъпала се стоплиха, започнаха чувствително да се стопяват тлъстините и към края на април 2005 г. бях вече 97-98 кг. Кръвното ми в спокойно състояние се ориентира към стойности 120 – 130 / 70 – 80. Започнаха да се прибират разширените вени. Вече повече от година те не са се възпалявали или втвърдявали.

Болките, тежестите в краката изчезнаха, както и отоците. Освен това започнаха да изчезват от стъпалата моравосините кръвоизливи, Започнаха да намаляват кръвоизливите в очите. Повече от година и половина хемороидите не са кървели. Изчезна аритмията на сърцето, подаграта я няма. Все още нямам впечатление за подобряване на простатата и болката в дясното коляно остава.

Каква е рецептата: проста за прилагане, но трябва постоянство.

На 1 кг. телесно тегло е необходимо да се приемат 30 мл. обикновена чешмяна вода дневно и на 2 л. вода се слага 3 г. сол (при мен 113 кг. х 0.03 л. = 3.390 литра вода). Аз започнах с 3.5 литра чешмяна вода (не минерална) и 5.25 гр. сол. Разделих я на 6 дози. Приемам по една доза половин час преди хранене (закуска, обяд, вечеря) и два и половина часа след хранене.

Сега пия по 3 л. вода на ден с 4-5 гр. сол понеже съм около 96 кг. Тази смес (вода и сол) спомага за възстановяване на физико – химичните процеси в организма, веднага сваля излищния холестерол, прочиства кръвните пътища в организма и му позволява сам да се лекува: необходимо му е от 9 до 10 дни време, за да се самоизлекува без лекарствени препарати.

През април 2004 г. се простудих силно и белите ми дробове се възпалиха, имах и силна кашлица и само за около 10 дни всичко отмина без употреба на лекарства, а сега през ноември хремата мина за няколко дена също без лекарства.

Ние не можем да накараме всички да опитат, но можем да дадем шанс, най-вече на пенсионерите, страдащи от перманентна липса на средства.”

В. Шилингарски, 65 г.

Бел. ред.: Ако решите да приложите такова самолечение, нашият съвет е предварително да се консултирате с лекуващия ви лекар.

 

С любов и уважение: 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *