Мистичната сила на котката

Петър Дънов за котката: „Когато дойде котка у един дом, този дом повишава благосъстоянието си.“

 

Петър Дънов за котката: „Доколко човек разбира това, или не разбира, е друг въпрос, но този дом повишава благосъстоянието си.!” Учителят, Петър Дънов, за котката: „Здравословна е котката – и като дойде, казва Учителя, тя пъди болестите”.

Още негови слова за котката:

„Котката е голям математик, без да учи в училища – няма нужда. Когато котката види мишка на двадесет метра от нея, тя много точно пресмята това разстояние, и с един скок е върху мишката. А никъде не е учила смятане и сметачни линийки – но много точно мери”.

Има ли право котката да яде мишката?

Учителя отговоря: „Котката има право да яде мишката”.

Разяснение от Учителя: „Мишката е много алчна и затова тя все гризе и все чопли, за да не станат зъбите й прекалено големи, които ще станат и опасност за нея. За да може да се спаси от зъбите си, тя трябва много упорито да гризе”. Това е стара алчност, от която котката има да я лекува.

Учителят за котката: „Котката иска да докаже на мишката, че няма астрално тяло, тяло на желанията. Тя застава пред дупката – казва Учителя – като Буда, статуя: става абсолютно неподвижна и чрез това мишката губи будност”. Мишката обича движението: тя не вярва в неподвижността, тя не разбира неподвижността. Тя обича да се движи и спира да се страхува – и започва свободно да влиза и излиза от дупката: и изведнъж „статуята“ я хваща.

Учителят казва: „Котката, Древната котка, е била изпратена да се справи с народа на мишките”.

И така, мишката влиза и излиза, докато стане жертва на статуята. Котката е Отвъдното, Духовното, Несътвореното начало. Нещо подобно е земният човек: все се движи, чопли, щъка, прави нещо – докато стане жертва на ума си. А един будист, който често стои неподвижен, изкарват го, че не е добре, но той все повече овладява ума си, времето си и не става жертва на света.

Петър Дънов за котката: „Котката знае кога ще умре. И когато дойде часът й, тя отива и си избира място. Тя не се нуждае от погребение и от спасяване, не се нуждае от тамян и от църковни обреди. Тя си знае Пътя, тя е непривързана. Тя умее да преодолява човека”.

“Тя може да накара много беден човек да се грижи за нея”.

Котката има такова излъчване, че беднякът си загубва ума по нея. Котката може да накара бедния човек да си посвети живота на нея. Котките умеят да влизат под кожата на човека.

„Котката е така устроена, че за да живее трябва да поглъща едно определено количество отрицателна енергия: така тя се зарежда. Това е необходимост. Тази отрицателна енергия не ѝ е нужна по всяко време, а само когато запасът ѝ е изтощен. Тя може да я владее, но тази енергия ѝ трябва. Котката може да общува с тебе, но както казах, си остава независима”.

„Когато котката спи, нейните уши не спят”.

В неподвижността има вложени тайнствени Първични сили, които движението не познава, защото движението е вторично. Първо е била неподвижността и после се е явило движението и сътворението.

Котката, ако заживее в една къща, това е огромна жертва – нещо подобно на птица в клетка. Тя трябва да се раздели със своята вътрешна програма за развитие. Котка в къща е тежко за нея – и добро за човека, но котката предпочита да се жертва, защото, след време, ще се качи на по-високо ниво.

Котката е живяла между Висши невидими сили и от тук тя си е изработила един Свещен поглед.

В Древното си минало котката много е обичала този Древен Разум и тогава Той я е научил да се вглъбява и да прониква в нищото до пълно изчезване.

Учителят Петър Дънов за котката и кучето:

Кучето е боец, котката е мъдрец.

Кучето търси и усеща, а котката чака и прониква.

Кучето помага, а котката може и да спасява.

Котката може да сгъстява в очите си много силни Духове – затова в Египет са я наричали Пазител.

Кучето е приятел. За котката е трудно да се каже „приятел”, защото в нея има една независимост – дори и при приятелството, тази независимост си остава. Подобно е и при вълка.

Кучето е игриво и не се владее.

Котката е стар владетел и затова в миналото котките са спасили човешкия род от народа на мишките.

Котката е стар, владеещ себе си Дух.

Кучето си почива, а котката е блажена.

Тот казва: Древните Котки са дошли от Сириус и са били посветени Духове от много високо ниво. Те са умеели да улавят невидимото, да го разгадават. Тъй като те са обещали да служат на човека, затова Бог ги изпраща срещу опасния народ на мишките ДА СПАСЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО. Те са умеели да улавят невидимото зло в обкръжаващата среда. Умеели да го издирват, колкото то да се прикрива.

Още казва: Тези котки са получили от Сириус озарена енергия. Тези котки са били най – големият враг на всички хаотични сили, не само на мишките.

Котката улавя мишката т.е. Духът улавя ума. Всеки човек трябва да овладее ума си, да го улови да го направи чист, дисциплиниран и да го превъзхожда. Мъдростта, по друг начин казано, улавя хитростта, търпението улавя нетърпението.

Тези Духове – Котки са имали любов към човека и затова им е била дадена допълнителна светлина, с която да виждат и да разбират нещата. Защото с тази любов, към човека, те направили скок в Светлината, нещо което не се е получило при лъвовете, при тигрите, при леопардите и т.н. Те си имат сила, но са останали в хаотичната енергия, защото имали друго мислене и затова тяхната енергия станала жестока. Същото важи и за жестоките хора. В жестоките хора живеят жестоки животни. И, когато човек стане жесток и озлобен, той има в себе си много животни, които носи от миналото, и не може да се справи, освен след много падения и много тежки страдания, с тях.

Там, където оживява Светлината хаосът умирал, буквално и преносно умирал, на вътрешно ниво и на външно. Енергията на хаоса се е сблъсквала с тази непозната енергия, която освен енергия, била и нещо повече – ДУХ И СВЕТЛИНА.

НИЕ КАЗВАМЕ КОТКА, НО ТОВА НЕ Е ДУМА – ТОВА Е ПРОСВЕТЛЕН ДУХ ОТ ЦАРСТВОТО НА ПРАСВЕТЛИНАТА. 

Източник: https://happywoman.bg

Как влияе цветът на котката върху съдбата на стопаните

Има нещо мистично в котките. В природата те са перфектния ловец – тайнствен и неуловим. Опитомени и одомашени, техните потомци не са изгубили загадъчния си ореол и тайнствеността, която носят с присъствието си.

В Древността са били обожествявани, особено в Египет. Днес хората интуитивно усещат загадката, която витае около тях, и затова битува схващането, че обитават паралелен свят, до който ние нямаме достъп.

На фона на тези размисли и страсти около пухкавите мъркащи домашни питомци напълно в тон върви убеждението, че те не са случайни спътници в живота ни, а идват с мисии при своите стопани и затова могат да променят съдбата им.

Котките са различни породи и с различен цвят на козината. В древни времена космената покривка на писаните е била въпрос на различни мистификации, защото силно се е вярвало, че този факт определя енергийния потенциал на животното. Как влияе цветът на котката върху съдбата на стопаните?

Бяла котка

Котката с бяла козина е символ на здравето и дълголетието. Ако имате такава красавица у дома, значи сте си поканили лечител вкъщи. Когато мърка в скута на стопанина, тя не просто си почива, а го лекува и му дава положителен енергиен заряд. Много красива е бяла писана от породата ангорска котка, турски ван, као мани.

Рижа котка

Рижковците са много приятни за гледане. Много красиви са персийските котки с този цвят на козината. Те носят асоциации със слънцето и това не е случайно, защото притежават и неговата енергетика. Освен това канят богатството в дома, защото такъв е и цветът на златото. Късметът ще е с вас, ако отглеждате такова животно.

Сива котка

На пръв поглед скромна и дори незабележима, сивата писанка е типичната домашна котка, защото нейната енергетика е свързана със спокойствието и мира в дома. С нейно присъствие стабилността и хармонията са гарантирани. Породи котки с този цвят са руска синя котка, британска късокосместа, скотиш фолд, мейн куун и др.

Черна котка

Най-мистериозния цвят е черният. Едва ли някой е забравил приказките от детството за вещици и магьосници и техните помощници – черните котки. Те често дават нокът или косъм, за да се забърка някоя магия. Тези приказки са препратка към виждането за енергийната сила на черния свят. Черната котка всъщност е силен защитник на дома от зловредни енергийни вмешателства. Тя помага на стопанина си на енергийно ниво сам да се пази от зли помисли. Източник: miau.bg

Моят личен опит с котките е доста богат. На кратко мога да кажа за тях, че те са не само Светлинни пазители на дома, но и прекрасни лечители и забавни приятели. Първата котка, която имахме, когато бях в пети клас, беше сиамка и беше невероятно удоволствия за мен да общувам и да играя с нея. Тя роди три пъти по пет чисто черни котета.

По-късно в Германия имахме една баварска нинджа – тигрова котка, след това един прекрасен сив британец Чарли Силвестър – мощен лечител, който си имаше една единствена голяма любов Ария от древен Пловдив и на тях им се родиха 8 прекрасни чистокръвни наследника.

В момента имам една рижа влюбена двойка – ангорец и египетска котка.

Споделям с вас, че според преживяното от мен, значенията според цвета на котката, изброени по-горе, отговарят на тяхното въздействие върху живота на стопанина. Освен всичко това трябва да знаете, че да имате близо до вас коте или куче е истинска благодат и ви се помага свише, като ви се дава радост и другарче в живота, пазител и лечител.

С любов и уважение:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *