Окото на мъдростта

Окото на мъдростта или Епифизата е колкото грахово зърно и прилича на шишарка


Наричат я още пинеална жлеза, намира се в геометричния център на мозъка. Шишарките са често срещано изображение в свещеното изкуство и архитектурата по света. Това издава преклонение пред епифизната жлеза.

Езотеричното познание описва епифизата като свързващо звено между физическия и духовния свят. В нея се сливат силите на духа и тялото. Наричат я „трето око“ или вътрешно зрение. Декарт е бил убеден, че тя е „съд на душата“. Питагор и Платон пишат за нея с преклонение. Като символ на просветлението „третото око“ се изобразява между веждите на Буда, Шива и др., където е шестият енергиен център. Лао Дзъ нарича епифизата врата между небето и земята и насърчава концентрацията върху нея, за да се усети единството с всичко в Творението. Според древните вярвания „третото око“ е атрибут на боговете и с него те виждат цялата предистория на Вселената, надничат в бъдещето и проникват във всички кътчета на мирозданието, черпят знания направо от космическия разум.

Отваряне на „третото око“

В хода на еволюцията „третото око“ е станало антена, която дава свръхсетивни способности. Тази идея се поражда от подвижността на жлезата – тя се върти като очите. С „третото око“ се свързват ясновидството и извънтелесният опит. Духовни практики го развиват с дихателни техники и фокусиране на вниманието между веждите. Мнозина, поели по пътя на усъвършенстването, определят за своя първа задача именно отварянето на „третото око“. Но за това са нужни години духовна работа.

Има косвени доказателства, че епифизата е свързана с по-особени способности на човека. При някои хора духовните практики пораждат необясними психично-информационни умения. Поради хормонално пренастройване на организма им черепът изтънява при темето и остава само кожа – като фонтанелата при бебетата. В своите сеанси древни прорицатели и магове използвали деца и девственици. Твърди се, че епифизата е свързана с половите функции и въздържането от секс я активизира.

Визуални техники

Изображения, които отварят третото око – как да се научим да ги виждаме?

Едно невероятно визуално преживяване! Взрете се в тези привидно абстрактни цветни петна (няма нужда от разни смешни очила) и пред вас ще се открои чудесно триизмерно изображение, изплувало от абстрактното и привидно произволно цветно петно. Това прилича малко на карането на колело: някои хора веднага схващат, други трябва да се потрудят повечко. Отворите ли своето Магическо око, пред вас ще се разкрие цял нов свят. Ще бъдете изумени от дълбочината и яснотата на абсолютно скритото изображение, което ще изплува пред погледа ви като моментална снимка! Открийте и усъвършенствайте дарбата си да виждате в дълбочина! Дадени са съвсем прости за следване указания и с тяхна помощ лесно ще откриете своето глъбинно зрение. Това приятно за изучаване и практикуване насаме изкуство има голям успех и като забавление на всякакви събирания, и като модерна разновидност на дзен и йога медитация. Никога няма да ви омръзне да гледате как един нов свят се разкрива пред удивения ви поглед.

Много е важно да се работи върху правилния поглед. Първата снимка е за отваряне на начално ниво третото око, а втората е предназначена за по-напреднали. Упражненията трябва да започнат от първата. 

Затова изберете снимка и приближете лицето си почти до него. Очите ви трябва да се отпуснат. Не се опитвайте да се фокусирате върху картината, тя трябва да остане замъглена. Сега много бавно се отдалечаваме от образа. Ако в същото време вашият поглед е фокусиран случайно, трябва да започнете отначало..

Стая цвете

Разстоянието, което премествате от изображението, не трябва да надвишава дължината на ръцете ви. В тази позиция или в момента, когато започват да се появяват части от фигурата, скрити в изображението, е необходимо да се спре. Изчакайте малко, очите ви сами знаят какво да правят.

Ако не можете да видите скритата фигура от първия път, не се разстройвайте. Не всеки може да се справи с това, но овладяването на тази дарба не е толкова трудно. Ако практикувате всеки ден по3-5 минути, ще настроите епифизата постепеннно на необходимите честоти и очните мускули сами ще допринесат за да видите скритите образи. Като натрупате малко опит ще можете да различите фигури, скрити в изображенията само за няколко секунди.

Картини за трениране на третото око – как да ги използвате

След като се научите да виждате скритите фигури в изображенията, насочени към развитието на третото око, можете да преминете към по-активна практика. Отидете на следващото ниво на обучение само когато можете да прекарате няколко секунди в търсене на скрити фигури..

Изберете всяка картина за развитието на третото око, което ще ви причини симпатия. Сега трябва да гледате последователно на двуизмерното и триизмерното изображение. Погледът ви трябва да се движи последователно от повърхността на монитора дълбоко в изображението. Честотата на превода на погледа трябва да бъде от една до пет секунди. Колкото по-бързо се научите да превеждате външния вид, толкова по-добре за развитието на вашето трето око..

Като цяло триизмерните изображения със скрити образи могат наистина да помогнат в развитието на ясновидството, да отворят третото око и да получат паранормални способности. Въпреки това, не се занимавайте с тях твърде дълго, това може да повлияе неблагоприятно на зрението. Умереността в такива упражнения има същия ефект като всяко друго упражнение за очите..

Визуални техники
Да се научите да използвате своето Магическо око е горе-долу като да се научите да карате колело. Щом веднъж му хванете “цаката” става все по-лесно и по-лесно. Ако имате възможност, пробвайте способностите си на тихо и предразполагащо към размисъл място, което да бъде и добре осветено. На повечето хора, понесени във въртележката на делниците, глъбинното зрение се удава трудно от първия опит. Ако някои ви учи или наблюдава докато опитвате, вероятно ще се чувствате глупаво или ще се тревожите дали ще успеете. Не се притеснявайте, веднъж като успеете, ще се убедите, че си е струвало.

Можете ли да видите чайника тук?

Източник на част от статията: https://www.hera.bg

Вижте още:

Грижа за Епифизата – нашата светлинна антена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *