Богоявление – сбъднете най-доброто от себе си

На 18-ти януари е Кръстовден по стар стил – голям християнски празник, постен ден. В миналото на този ден се правили голям брой ритуали и обичаи, но днес най-много от обичаите са поместени на Богоявление или още познат като Водици.

Вечерта щом се скрие слънцето на празника, християните започват да се поздравяват с „Бог се яви“, а отговорът е „Наистина се яви“!

Нашите стари вярвания, достигнали до днес, са, че нощта между 18-ти и 19-ти януари е времето, когато небето се отваря и „Бог се явява“.

Според вярванията Богоявление – явяването на Бог е моментът, когато за миг се отваря небето, за да се кръстят ветровете, които ще предопределят времето през зимата и лятото на годината. В този миг всичките води на света престават да текат, а този, който си заяви желаната от него просба, му се дава силата от Бог да бъде изпълнена.

Според християнските вярвания на 30-та година от нашата ера, Исус Христос бил дърводелец и го повикал Йоан Кръстител да го кръсти в река Йордан. Според Библията кръщението е било извършено с три потапяния във водата и тогава се отворило небето и се чул гласът на Отец Бог, който казал, че Исус е негов син и тогава над рамото на Исус долетял Светият Дух на облак с един бял гълъб. С това кръщение Исус бил призван на своята мисия да проповядва.

Наречената вода в полунощ на 18-ти срещу 19-ти януари има голяма сила

Богоявление

В българския народен календар 19-ти януари – празникът Богоявление (6-ти януари по нов стил) се нарича Водици.

В нощта на 18-ти срещу 19-ти януари небето се разтваря и желанията, които се изричат, се сбъдват.

За да се сбъднат желанията обаче, се изпълнява стар ритуал, свързан с празника Водици. Тази вечер (18-ти януари) се прави мълчаната вода. Налейте вода в менче или в стъклен съд и го изнесете навън – на балкона, на прозореца или в двора, след като се мръкне. Хванете съда с две ръце и постойте така поне 5 минути.

Трябва да поздравите водата и да кажете името си на глас. Оставете съда навън и се приберете. Нека водата остане няколко часа под небето да се “измълчи” и пречисти.

Точно преди полунощ излезте отново при нея. Тогава преди Водици силата й е най-голяма. Отново хванете съда с две ръце. Помислете и усетете кое е най-голямото ви желание и го изречете пред водата на глас в полунощ. Едно желание да бъде, но заявено с ясна категоричност и кратко формулирано.

Притихнете отново и постойте с водата. Опитай се да си представите как ще изглежда животът ви, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитайте се да “видите” тази картина във вашата вода.

И завършете с най-старото и силно наричане: “Реченото ми да бъде сторено!”

После покрийте водата с кърпа, по възможност бяла. Оставете водата цяла нощ навън. Това вече е наречена вода.

Сутринта, когато се събудите, първо отидете при водата. Измийте си очите с нея и с много обич отпийте от вашето Сбъдване. После склонете чело пред водата и на глас й благодарете!

Може да изпиете цялата вода или по малко. Може да наръсите с останалото от нея количество дома си, да полеете цвете. Тази вода ще носи енергията на желанието ви.

Да сбъднете най-доброто от себе си означава да познавате добре потребностите на вашата душа и да усетите, какво би я зарадвало най-много и то дълготрайно.

Бъдете здрави, мъдри и смели Воини на Светлината!

С любов и уважение:

 

Отключване и тренировка на Божествените дарби

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *