В дълбокия смисъл на живота не съществува амбиция

За да вникнете в дълбокия смисъл на вашето съществуване тук на земята е нужно да се освободите от всяка ваша амбиция. Амбицията, породена от желанието да се доказвате пред баща си или майка си, което от своя страна предизвиква поведенчески модел да се харесвате на другите от страх да не бъдете отхвърлени или критикувани или желанието на всяка цена да бъдете най-добрите в дадено начинание.

Много от хората не осъзнават, че проблемите им днес са следствие от преживяни травми в миналото.

Светската Амбиция породена от емоционални травми в детството се изразява в разрушителни за човека ЕГО-програми, често, проявяващи се до живот. Когато бъдат осъзнати и правилно преработени от паметта, която извиква старите спомени от дълбините на подсъзнанието, тогава увреждащото им въздействие отпада и неосъзнатото съдържание се превръща в осъзнато. Именно осъзнатото е духовното злато – мъдростта от житейския опит.

Бих могла да обобщя всички трудове на вликия Карл Юнг само в едно изречение. Звучи ви смело, нали? Но ще си позволя да бъда смела, заради опита, който натрупах и познанията, които имам за процесите, които протичат в човешката душа и високата ефективност в работата ми с тази така фина и невидима материя. Златното изречение е:

“Пътят за постигане на свръхсъзнание е, като превърнем неосъзнатото в осъзнато.”

Това ще рече, че според Юнг, свръхчовекът от бъдещето е постижим, когато ние работим над нашето подсъзнание, изследваме го и го превръщаме в осъзнато съдържание от нашата опитност и динамика на съществуване.

Българската дума за амбиция е стремеж.

Но, когато вземем българската дума ще забележим, че в нея има стреме. Чрез стремето се задава посоката при езда на кон. Образно, ако пренесем този смисъл към желанието ни да се придвижим от едно място до друго, получаваме стремеж за придвижване в определена посока.

Защо обаче в стремежа към чистия и дълбок смисъл на съществуването на човека липсва амбицията?

Тук говорим за сляпата амбиция. Тази, която кара човека да си купи по-скъпа кола, защото и другите го правят. Тази, която те кара да работиш до изтощение, до изнемога да спечелиш повече материални облаги, които не можеш да ползваш пълноценно, защото не ти остава време да обърнеш внимание на собствената си душица и да усетиш на нея какво и липсва.

Обикновено на нея ѝ липсва радост от спорт, от движение, танц или музика, рисуване или планинарство, пчеларство, градинарство, работа с деца или животинки, общуване с приятни и стойностни хора, любов – топла и нежна и т.н.

Обикновено отговорът на въпроса “Какво ѝ липсва на моята душа”

е много простичък, но труден за изпълнение, защото ЕГО – програмите пречат. Какво представляват те? Ще се опитам да разясна на кратко.

Когато едно дете се стреми да се хареса на родителите си и прави всичко необходимо, но въпреки това, то не получава топлото и мило отношение, от което има нужда душата на детето, това усещане за недооцененост и липса на добра дума и поощрение – словестно или с приятен жест, дава отражение върху целя живот на човека след това.

Този човек може да задоволява прищевките си, да си доставя скъпи удоволствия, но топлото отношение на близък и скъп човек, каквото е липсвало в детството не може да се компенсира и в душата му стои един неприятен белег за недооценяване подплатен с критика и студено отношение.

Защо това е така? Защото, когато сме били деца ние сме били в пъти по-чисти души, но сме били и в пъти по-чувствителни и уязвими за грубото и студено отношение на околните. Ето защо травмите в деството се запечатват най-дълбоо в пластовете на нашето подсъзнание.

Всичката горчилка и емоционална отрова наслоена в детството от увреждащата критика, неодобрително отношение, отхвърляне, вербално-словесно насилие върху свободната воля на детето, отнемане на правото му да се себеизразява по свой собствен автентичен начин и т.н., може да се изчисти със Светлинната терапия, която прилагам за изчистване на увреждащи програми, придобити в детството и въобще в календара на живота на човека.

Ето защо е много важно, когато нещо не върви в живота ни както трябва, да се вгледаме по-добре в себе си и да проумеем, че нещо там дълбоко вътре в нас ни пречи да осъществим пълноценно себе си на всички нива на съществуване тук на земята.

Когато осъзнаете, че не можете да се справите сами и имате нужда от помощ, свържете се с мен за консултация или прегледайте Светлинната 9-модулна програма, в която са включени десетки жизнено-важни теми за всяка душа и десетки лесни за употреба инструменти за самостоятелна работа, които ще ви дадът бърз и сигурен напредък във вашето развитие и усъвършенстване.

Девет Светлинни курса за лична и Родова сила

Ще ви разкажа един интересен случай

за мой клиент, който е много влиятелен бизнесмен и световно известен изкуствовед. Човек със солидно материално и обществено положение, семеен с две деца. Това, което ми направи впечатление от самото начало беше неговата арогантност в думите, алчна природа на граблива птица и склонност към пристрастие към различни пороци – алкохол, пури, жени. Този човек беше изпаднал в дълбока духовна криза, защото страдаше от бездуховност и липса на разбиране на процесите в собствената си душа.

След един инцидент при една от нашите срещи, аз му показах безусловна подкрепа и състрадание, които той никога не беше виждал. Това спечели уважението му и доверието, че не съм случаен човек, появил се на пътя му. Това събитие преобърна душата му наопаки и той за пръв път се откри истински пред мен готов да споделя.

Попитах го дали е имал трудности в общуването в детството. Той ми разказа, че в четвърти клас, 4 момчета от неговия клас са го тормозили с обидни думи, че бил дребен като запетая и го подигравали с вулгаризми, блъскали го, държали са се грубо с него и той ги е търпял много дълго време без да споделя с никой за това. През цялото това време той е поел огромна доза емоционална и умствена отрова през сетивата си, която се е запечатала в пластовете на подсъзнанието и всичко това е въздействало върху целият му живот до момента на нашата среща.

Как е въздействало тази поредица от неприятни преживявания върху целия му живот, ще попитате вие?

Подстиснатите горчиви чувства са се превърнали в ярост и той се заклева, че един ден ще натрие носовете на всичките причинители-виновници на душевна мъка и терзания в душата му. Това поражда в него свръхамбиция да постигне завидно благополучие и да стане човек с голямо влияние. Но яростта, като двигател на амбицията води до именно онази арогантност и безчувственост, каквито са съществували в момчетата-причинители.

Ето как една дълбока травма може да повлияе на съдбата на човека и да го превърне в звяр, подтисник на другите и унищожител на собствената си душа, затънала в омърсяваща порочност.

Защото яростта отвътре разяжда като безмилостна отрова душата и тя се самонаранява.

ЕГО-програмите са поведенчески програми за самозащита от потенциална заплаха от нараняване на душата.

Когато процесът за преодоляване на травмата не е осъзнат, т.е. не е отработен по правилен начин в божествен порядък, тогава този същият процес се превръща в ЕГО програма за самозащита. Проявява се под формата на хитрина в подхода, безчувтвеност, арогантност, вербално насилие до постигане на крайната цел за лична изгода.

Когато съобщих на моя клиент, че тези момчета, които са упражнявали тормоз над него, че те самите вероятно са били жертва на тормоз от страна на своите родители или авторитарен баща или властна майка. Тези момчета-хулигани в същност са поемали отровата от своите родители и са я прехвърлили именно върху него, защото е бил кротък, безобиден и чист, но и уязвим…, могъл е да я поема с лекота и те са чувствали всеки път внезапно облекчение на собствените си души. След като думите ми стигнаха до неговото съзнание, той беше разтърсен до дъното на душата си.

От този съдбовен и пречистващ за него момент

до пълното изцление на душата му имаше само още една стъпка – осъществяване на пълноценна прошка към тези момчета с доживотен ефект. Това стана чрез самостоятелна рбота за 10 дни с инструменти за самостоятелна работа от енергийната психология.

След 10 дневната самотерапия този човек се преобрази и придоби своя човешки облик. Той ми сподели, че никога преди не е изпитвал толкова дълбоко чувство за благодарност, както към мен в момента на осъзнаване и преодоляване на травмата. Този сублимен момент е винаги катарзисен за душата. Сякаш тя се надига нагоре, за да се разшири и оттърси от тежките каманаци, които са я притискали така остро и безмилостно десетилетия наред, за да се оттърве веднъж за винаги от тях и да си отдъхне в лекота и вътрешен мир.

Във филама “Завръщане”  

е пресъздадена подобна история и тя е много поучителна. Освен, че филмът е забавен и с прекрасен актьорски състав,

част от него е заснет в Резиденция “Орфей”, където се намира моят кабинет в старинен Пловдив. Това бих добавила, не е никак случайно, защото именно в този Вълшебен кабинет са се завръщали множество души на себе си и са преживявали своя очистващ, лечебне и обновяващ катарзис, за да започнат живота си на чисто, с нови сили, с ново самосъзнание и качествено ново себесътояние.

 

 

Няма състояние в човешката душа върху, което да не може да се повлияе, така че увреждащите програми да отпаднат и да бъдат заличени веднъж за винаги.

Със Словотерапията, която е мое авторско дело, което прилагам изключително успешно в моите онлайнкурсове, семинари и най-вече в терапиите, може да се вградят нови мисловни механизми в информационно-енергийната матрица на човека и за сравнително кратък период от време 28 дни да се постигнат великолепни резултати при хора, които имат жизнени кризи от всякакъв характер или искат да повишат благосъстоянието си.

Със Слънчевите обреди за пробуждане на душата, могат да се постигнат удивителни резултати с изчистване на емоционални блокажи и увреждащи мисловни програми за по-малко от 12 часа. Те действат всеобхватно и човек влиза в следващото от еволюционната спирала квантово ниво на самоосъзнаване и себеосъществяване.

Всеки месец има 3 дати за Слънчеви обреди, групите са малки, а ползите големи. Запишете се и вие, за да изживеете това удивително приключение за душата.

 

Слънчеви обреди

Дълбокият смисъл на моето съществуване тук на земята

е да споделям познанията и оита си в школата с онези души, които искат да се пробудят за нов живот, по-осъзнат и по-смислен и пълноценен. Дълбокият смисъл на моето съществуване е да създавам, организирам и осъществявам каузи в обществена полза с висока морална, културна и просветна стойност за българската общност и не само.

Дълбокият смисъл се крие в това да спреш във времето и пространството,

буквално да спреш и да усетиш своето космическо и земно предназначение. Това с лекота може да се постигне чрез Слънчевите обреди за пробуждане на душата, които правя с моите курсисти в Академията. Процесът е проникновен, дълбоко разтърсващ, пречистващ и преобразяващ душата и тялото на всеки участник.

Ще ви споделя, че в мен никога не е имало амбиция за кариерно развитие,за съревнование с другите, за лична облага или величави успехи в моята работа.

В пети, шести и седми клас канех моите съученички и съученици в моята детска стая, за да им показвам как се решават задачи по математика и ги подготвях за контролни и класни. Споделях познанието с тях, тъй като математиката ми се отдаваше с лекота и за мен задачите бяха като детска игра.

Никога не съм се стремяла да изпъквам и да се откроявам, но това, с което ме е надарил дядо Боже, ми помагаше, където и да отида, да бъда забелязвана. Откроявах се, въпреки моята скромност и липса на самочувствие. Имах дълги години проблем със самочувствието, защото имах сложни взаимоотношения с родителите. Това не ми попречи да търся себе си и да открия дълбокия смисъл на моето съществуване. А той е да споделям познанията и опита си. В това винаги съм откривала истинско удоволетворение от моето съществуване – моята действителна полезност за другите, за обществото като цяло.

Дълбокият смисъл винаги ме е движил напред.

Амбицията в по-горе споменатия смисъл е далечна величина за моя живот, но добре я познавам поради опита ми със съученички от гимназията, колеги, колежки, познати и клиенти, страдащи от синдрома на скритото неудоволетворение.

Едно мога да кажа със сигурност, колкото по-амбициозен е един човек, толкова по-суров, арогантен, груб и безцеремонен става първо към собствената си душа и след това към околните. Това е сигурен показател, че живее живота си дълбоко потънал в травма от миналото, която е породила скрито неудоволетворение от себе си и той не умее да цени постигнатото до тук и да изпитва благодарност към себе си и Божествения план и най-тежкото е, че дори да има проблясъци, той не знае как да изрази тази благодарност и се получава автоблокаж на чувствата и преобладаващо чувство за подтиснатост – депресия.

Продължавам да живея живота си без амбиция, с фокус върху дълбокия смисъл на живота.

Само така мога да бъда пълноценно в поТока на живота и да изпълнявам моето предназначение да помагам на хората днес, като разрешавам сложни житейски задачи с инструментариум на Енергийната психология и Алфа тренинг на съзнанието.

Мога да споделя, че поТока на изобилието започна да се излива в живота ми изобилно, когато направих един решаващ избор, да пощадя себе си и да се откажа от доста изгодна сделка да работя само за едно семейство, но с хора с деспотични наклонности или да се оставя на поТока на живота, да се доверя на естествения ход на събитията.

Доверих се и постигнах истинско удоволетворение от себе си и от моите лични резултати до сега. Парите не са най-важните! Най-важно е чувството за правилна самооценка – обективна и ясна, потвърдена от щедростта на Вселената и синхроничността в събитията, разкриващи Божествения план.

Помолих се за помощ на светлите сили в онзи труден за мен момент

и един брат Михаил се отзова и ми протегна ръка. Благодаря и му желая и той да открие дълбокия смисъл на живота отвъд амбицията.

Там, в дълбокият смисъл на съществуването се крие всичко онова, което жадува душата – омиротворение, светлина, кротост, красота, святост, радост, лекота, бодрост, жизненост, хармония в божествен порядък, космическо съвършеснство, отвъд представите на обкновения човек. Там, в дълбокия смисъл се рагръща съзнанието на друго квантово ниво, отвъд земното, отвъд материалното триизмерно пространство.

Там се развива една нова космическа чувствителност за събитията в поТока на времепространството, в което се движим и творим много по-съзнателно от преди. Там откриваме своето Божествено проявление – в дълбокия смисъл на нашето съществуване.

Колко от вас го търсят? Търсите ли го наистина? Готови ли сте да се откажете от сляпата амбиция да се доказвате някому? Готови ли сте да пуснете душата на свобода, да тича боса по поляната, както някога, когато сте били деца?

С времето неудоволетворението, което носите в себе си се превръща в горчилка и тъга. Такива хора са идвали в кабинета ми и те казват: “Всичко ми е наред. Имам успешен бизнес, чудесно семейство, здрави деца, добра жена, но нещо в мен не е наред. Изпадам в състояние на краен работохолизъм, а усещам че моите постижения сякаш никога няма да ме удоволетворят напълно, защото нещо липсва. И аз не знам какво е то.”

Моята работа е да открия липсващата част от вълшебния пъзел на душата – лампа, за да засвети и да засияе с пълна сила. 

Ако искате вашата Вълшебна лампа да засияе, свържете се с мен!

Липсващата част от пъзела на щастието е безусловна любов към себе си и осъзнаване на предназначението – дълбокия смисъл на съществуването тук на земята.

Пътят на себепознанието е най-директният път към усъвършенстването. Едва, когато поемем по него смело и решително, ние можем да преживеем динамика от осъзнавания и дълбоки прозрения за житейския ни път и да настъпи видима, качествена промяна в себесъстоянието ни.

Тук ще отбележа един интересен факт, който установих по-време на моите изследвания.

Стремежът е характерен за активната мъжка сила.

Мъжът не може да съществува пълноценно, ако няма цел, към която да се стреми. Необходима е посока и крайна цел. Тогава мъжът се чувства добре, в свои води. При жената е по-различно. Женската сила по природа е пасивна, Жената прекрасно може да подкрепя мъжа, да го заземява и да го уравновесява, също така да се грижи за отхранването, възпитанието и отглеждането на цвета на рода – децата.

 

Приятно и пълноценно самоосъществяване и не забравяйте да споделите вашия коментар под статията!

 

С любов и уважение:

ДУХЪТ Е В ТЕБ

 

Търсих всеки ден къс небе за мен,

за моя дъжд, за моето слънце.

Търсих бряг зелен, залез споделен,

в полето с ръж – едничкото зрънце.

Наша светлинка – от светулка, от звезда,

нашето море.

 

Духът е в теб, в душата лампа.

Духът е в теб, докосни го ти с любов.

Сезам, Сезам! Сезам, Сезам!

 

Приказно живях, в облаци летях,

но в миг разбрах – така не живея.

Теб си пожелах, теб и твоя смях,

щом имам тях и сам ще успея.

 

Колко съм мечтал, сгушен всеки е мечтал

за добро без край,

за вечен май в Момбай.

 

Духът е в теб, в душата лампа.

Духът е в теб,

докосни го ти с любов.

 

Той е в теб (духът е в теб),

в душата лампа (вълшебна лампа).

Лъчът си ти (лъчът си ти),

докосни го ти с любов.

 

Че търсейки чужди вълшебства,

вълшебство оказах се аз.

Голямото чудо зависи от нас, от нас.

 

Когато потърсиш в сърцето,

мечтите ще дойдат на власт.

Било е строено морето в нас, в нас.

 

Духът е в теб 

в душата лампа.

 

Духът е в теб (докосни го с любов),

събуди го ти с любов (събуди го с любов, с любов)

Духът е в теб (духът е в теб)

в твойта лампа (в твойта лампа).

Духът е в теб (и морето в нас),

докосни го ти (и морето в нас, в нас).

 

В мойта длан. В небето, пълно със звезди.

(в един рапан)

С морски думи Звездата си ти.

Сезам, Сезам!

Още на: https://textove.com/poli-genova-duhat-e-v-teb-tekst
Благодариние на textove.com

One thought on “В дълбокия смисъл на живота не съществува амбиция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *