Свещено равновесие на душата и тялото

Масово хората са пълни с енергийни блокажи, породени от емоционални травми от миналото, страхове, съмнения, изградени очаквания и погрешни представи, които са пуснали дълбоки корени вътре в нас. Някои от тези корени са толкова надълбоко вкоренени, че са се вплели в душата ни. Това са всички енергийни товари, куки, нишки, възли, краища, които саботират душата да върви напред и да напредва в своето духовно и материално развитие. Една част от тези енергийни блокажи тя е придобила от горчивия опит в досегашния си живот, а други тя е възможно да е пренесла от минали свои животи в настоящия.

Всички страхове, съмнения в собствените сили, породени от чужда критичност, накърнено самочувствие, изкривена самооценка, емоционална и физическа болка от изневяра, предателство или изоставяне, разочарования от липса на любов и топлота и силна подтиснатост на свободната воля, шокови ситуации, тежки раздели или загуба на близък човек, които душата не е успяла да преработи правилно и да се освободи, са оставили енергиен отпечатък върху нея. Нейна задължителна кармична задача е тя да намери начин да ги  преодолее и да осъзнае дълбокия Божествен замисъл на придобитата безценна опитност.

Образуване на енергиен отпечатък

Всички енергийни блокажи, които хората носят в себе си, им оказват голямо влияние в живота. Когато човек е духовно просветен и спазва определени порядки, за да поддържа енергийно, физическо и духовно равновесие, той е силен и осъзнат и е способен да отработи своите слабости (емоционални травми и енергийни товари), но когато е изтощен и събитийността го сблъска с редица изпитания и провокации, тогава слабостите могат да надделеят и да започнат да го контролират. Често след това човек съжалява за действията си, защото осъзнава, че те не са били породени от сърцето му (душата му). Случвало ли ви се е и на вас да изпаднете в ситуация, в която ви е трудно да се владеете и изричате или извършвате действия, които нараняват хората около вас, а понякога и самите вас? Ако отговорът е “да”, не се притеснявайте, на всички хора им се е случвало, защото няма душа на земята, която да е слязла без енергиен отпечатък. Всяка слиза с енергиен товар, който тя целенасочено е взела със себе си, за да го разтовари в настоящия си живот. Душата добре знае в какви условия за живот ще слезе и съобразява товарите, които взема със себе си, с условията, които си е създала, за да може да ги отработи.

Никоя душа не би взела енергиен товар със себе си в живот, който няма да й предостави нужните условия, за да се освободи от него. Затова знайте, че всички слабости и нечистотии, които носите в себе си на енергийно ниво, могат да бъдат преобразени и изцелени. Имате всички необходими условия и ресурси, за да се освободите от тях. Когато сте готови за промяната и се обърнете към Духовния свят за помощ, ви изпращат човек, който има нужните познания и качества да ви помогне. В следващите редове ще споделя с вас няколко основни техники, с които да откривате, разпознавате и изцелявате раните, които носите в себе си на енергийно и емоционално ниво. Колкото по-дълбока (стара) е една рана, от толкова повече осъзнатост, мъдрост и силна доза лечебна енергия се нуждае тя, за да бъде изцелена. Затова е нужно да обърнете сериозно внимание на качествата на терапевта, на който ще се доверите, както и върху източниците на енергия, с които ще се захранвате, за да можете да разполагате с нужното количество качествена енергия и точния инструментариум, от които ще се нуждаете, за да преобразувате негативния заряд, който е изтъкал енергийния отпечатък, за да може раната вътре във вас да заздравее.

Откриване на енергийни блокажи

Това става чрез самонаблюдение и анализ. Знайте, че всички енергийни товари, които носите в себе си, са получени в следствие на шокови събития или емоционални травми. Те са енергийни излъчватели, които привличат в живота ви сходни събития или хора, които са ги причинили. Подобното привлича подобното. Не е нужно да осъзнавате, че носите енергиен товар в себе си, за да оказва той влияние в живота ви. Той го прави всеки ден, защото е вътре във вас и оказва влияние на енергията, която ежедневно излъчвате. Тази енергия сътворява вашето ежедневие ден след ден. С прости думи казано, вашият живот и ежедневие е отражение на вашето вътрешно енергийно състояние. Енергийното ви поле сътворява материалния ви живот, ден след ден. Не случайно вечната мъдрост ни учи, че за да променим света около себе си, е нужно да променим света вътре в нас. Ако се опитате да промените света около себе си и в същото време пренебрегнете света вътре във вас, това е все едно да плувате срещу течението. В някой момент може да успеете да се нагодите в материалния свят, така че да ви е добре, но вашият вътрешен свят ще претвори външния в свят по свой образ и подобие, а това рано или късно ще се превърне в поредната лична драма.

 

Пример от практиката

Преди време с мен се свърза един мъж, който имаше няколко развода зад гърба си и горчив опит с жените в неговия живот. Беше отчаян, защото известно време беше посещавал психотерапевт, но безрезултатно. След дълго време лутане постепенно осъзнал, че едни от най-дълбоките травми в душата му идват от родната му майка. Съдбата го срещна с мен точно в този момент, не случайно. Той беше готов и искаше да настъпи промяна в живота му като излекува травмите от детството, свързани с майката. Той обаче не подозираше, че всички жени, които беше привлякъл в живота си до този момент, бяха до голяма степен сходни по образ и подобие на майката – властни, контролиращи, студени, хладнокръвни, налагащи мнението си и доста добри в изкуството на манипулацията. Майката с нейното поведение успява да внуши на сина си от ранни детски години, че не е достатъчно добър за нейната любов, топлина, разбиране и зачитане като авторитет.

Бившите жени, подобно на майката, му внушаваха, че никога не прави достатъчно за тях или за децата си и го огорчаваха постоянно с претенциозно и изискващо отношение към него. Тези отношения бяха токсични и доста вредни за него, но той беше свикнал, сякаш това е нормално и няма как да се промени. 

Той беше грижовен и всеотдаен баща с добра и състрадателна душа и се грижеше постоянно за децата си, да не им липсва нищо. Но травмите, нанесени от майката, бяха доста тежки и той нямаше самочувствие и правилна, здравословна самооценка за себе си. Затова позволяваше на бившите жени да черпят от енергията му, сякаш тя не струва и няма стойност и той е длъжен да е постоянно на тяхно разположение. Опитността, която беше натрупал с тях, беше задълбочила травмите, получени от вечно изискващата майка, която не е давала топлина, нежност и любов на среща, защото е била доста амбициозна. В същото време бащата е бил пасивен и не е заставал на страната на сина си, защото не е искал да има разправии с майката и така моят клиент страдаше от дълбоко разочарование от бащата и силно наранена душа и липса на любов и признателност от майката.

Привлечената действителност от моя клиент до момента на терапията с мен беше, меко казана, катастрофална. Терапията, която проведохме, продължи един месец и беше интензивна и преобразяваща за него. С методите на Енергийната психология и Рефлексната терапия, той успя да се оттърси от енергийния товар от детството, от своите емоционални травми от бившите си жени – копия на майката. С помощта на Техника за Емоционална свобода, той повярва, че е достоен да има до себе си прекрасна, любяща и грижовна жена – сродна душа, като такава, за негово щастие, малко по-късно се появи в живота му. Това беше едно уникално преображение на този мъж и той откри своето щастие – сродна душа и си позволи да бъде оценен по достойнство, едва след като излекува емоционалните си травми по женска линия.

Каква е истината за постигане на вътрешно равновесие?

Истината е, че всички изпитания в живота не идват от никъде другаде, а от самите нас. Много е важно това да бъде осъзнато, за да може човек да осъзнае каква голяма отговорност носи за собствения си живот и за живота на останалите. Ние сме Божествени създания, които носят в себе си искрата на Бог и имаме силата да творим и претворяваме. На земята сме, за да се научим да носим отговорност за всички наши творения. Няма как да се научим, ако преди това не ги преживеем на собствен гръб и почувстваме силата, която носим в себе си. Ако сте от хората, които си задават въпроса “Защо все на мен?” или “С какво заслужих всичко това?” отговорът винаги е един и същ, а именно, вие преживявате това, което самите вие сте сътворили. Всяко нещастие е материално проявление на енергията, която сте излъчвали в своето минало (настоящ и минали животи). Няма как да се научите да използвате осъзнато и целенасочено енергията, ако не усетите нейната сила и въздействие върху самите себе си.

Огледайте се добре в своето ежедневие, вижте къде е вашата сила и къде нещата все куцат и трудно се получават. Така много лесно може да определите къде се намират енергийните блокажи на енергийно ниво вътре във вас. Когато определите в коя сфера от живота ви нещата не са добре, тогава можете да я свържете с енергийния център, който отговаря за тази област от живота ви и така да насочите концентрирано енергия към него, за да можете да го пречистите и хармонизирате. 

Енергийни центрове и тяхната роля в живота ни

Техника за енергийно изчистване на блокажи и балансиране на енергийните центрове
Когато определите в кой енергиен център се корени вашият енергиен блокаж (травма), сте готови да работите с него на енергийно ниво, за да го прочистите и хармонизирате. Дори да не можете да определите в кой енергиен център се корени вашата слабост, не се притеснявайте. Тогава насочете енергията към сърцето си. Ако товарът, който изцелявате, е пренесен от минал живот, дори е препоръчително енергията да бъде насочена към сърцето, защото той е вкоренен във вашата душа. Докато ако товарът е новообразуван, тогава той все още се намира в по-повърхностните слоеве на вашите енергийни тела и не е достигнал в дълбочина вашата душа. И в двата случая насочването на енергия към сърцето ще помогне, защото сърдечният център е контролният пулт, откъдето се контролира и разпределя енергията на всички нива и тела. Той е като сборен пункт, откъдето всичко тръгва и всичко се връща. Не случайно злото все се стреми към сърцата на хората, с цел да ги оплете с негативна енергия и да се вкорени в тях.

Как да постигнете Свещено равновесие на душата и тялото?

От вас се изисква да осъзнаете, че носите енергийни блокажи в себе си и със сърцето си да пожелаете да се освободите от тях. След това е нужно да направите първата крачка към себе си и да пожелаете да работите върху тях с подходяща за вас терапия.

Една такава терапия е тази за лечението на вашето Вътрешно дете. Повечето хора нямат представа и не си дават сметка, че травмите в детството носят 80% от проблемите и заболяванията на човека в зряла възраст. Вредните модели и деструктивни програми, наследени от родителите ни, оформят една значителна част от характера ни, без да осъзнаваме това. Ето защо една от най-ефективните терапии в моята практика е тази за лечение на вътрешното дете, която винаги дава удивително добри резултати в рамките на един месец. За по-смелите хора с борбен дух е подходяща интензивната двудневна програма в Резиденция “Орфей”, за която можете да прочетете тук.

С терапията “Свещено равновесие на душата и тялото”, Вие ще достигнете до желания резултат с лекота

  • изчистване и освобождаване от енергийните блокажи на емоционално, ментално, психическо, физическо и духовно ниво.
  • с професионална и задълбочена работа в продължение на 3 лечебно-образователни сесии се изчистват емоционални и психически травми, както от сегашния живот, така и от минали прераждания.
  • ще се научите как  да се предпазите от вредни енергийни въздействия.

Накрая човек не само придобива безценна мъдрост и чувство за пълнота, но се завръща към своето вътрешно равновесие и автентичност и чувства лекота, жизнерадост и прилив на енергия.

Използван частично ресурс: https://shirinan.com/dusha

Изцеление на емоционални травми

С любов и уважение:

 

2 thoughts on “Свещено равновесие на душата и тялото

  1. Таня Велева написа:

    Прекрасна Ани ,Благо даря ти за чудесната тема! Всичко е породено от това ,което пишеш.
    Бъди Благословена!

    До скоро във Вонеща вода. Аз съм щастлива, че пак ще бъдем заедно, Прекрасен Ангел!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *