Грижа за Епифизата – нашата светлинна антена

 

Как да декалцираме епифизата?

Според древните източници на мъдрост, епифизата е Седалище на Душата или Духовна антена, която ни свърва с Космическото съзнание. Тя е врата към всички измерения и светове и е нужно да й обърнем особено внимание. 

Споделям с вас една полезна статия, която е богата на научни открития и показва стъпка по стъпка как да се погрижим за тази малка, но безценна жлеза, имаща неслучайно формата на шишарка.

Как да изчистите вашата епифизната жлеза?

Както посочихме в предишната част, основната цел на декалцификацията на епифизната жлеза е да можете да започнете процеса на активирането й и пробуждането на третото око.
Има два етапа в декалцификацията на епифизата. Първият е да се спре по-нататъшната калцификация на вашата епифизна жлеза, причинена от някакви навици в начина на живот или фактори в средата на живот, например флуорид и т.н. Втората стъпка е да работите за намаляване и премахване на съществуващото калцифициране и да подпомогнете по-нататъшното развитие на вашата епифизна жлеза. По-долу ще поговорим за методите, които можете да използвате, за да постигнете тези две стъпки.

СТЪПКА 1 – Спрете допълнителната калцификация на вашата епифиза

Ключът към спирането на допълнителна калцификация на епифизата е първо да се определи какво причинява калцификацията, а след това да се спрат тези източници. Най-общо казано, диетата на човек (храна/напитки) и начинът на живот са тези, които причиняват калцификация. По-долу е даден списък на основните причини за калцификация:

Халогениди (или халиди): Халогенидите са химически съеднинения на халогените (елементите от седма група на периодичната система) – флуор, хлор, бром, астатин. Съединенията им се наричат съответно флуориди, хлориди, бромиди, астатиниди. Всички те изглежда имат сходно въздействие върху епифизната жлеза, така че е важно да ги премахнете от вашата диета.
Флуоридът е най-често срещания и широко разпространен в нашата диета. Той е магнитно привлечен от епифизната жлеза, повече от всяка друга част на тялото. Тук той образува кристали на калциев фосфат, които се натрупват. Флуоридът присъства в пастите за зъби и водатa от чешмата. Това е тежка отрова и трябва да се избягва на всяка цена, тъй като калцифицира епифизната тъкан и в общи линии изключва жлезата. Преминете на паста за зъби без флуорид и пийте изворна или филтрирана вода (вж. раздел “Чешмяна вода” по-долу).

Можете също да направите и като мен, аз използвам домашно направена паста за зъби.
За повече данни от изследвания защо флуоридът е опасен за вас, можете да посетите следния сайт: FluorideAlert.org Fluoride Action Network (на английски).

Калций: Калциеви хранителни добавки – Все повече и повече изследвания показват, че калциевите хранителни добавки, съдържащи калциев карбонат са вредни за здравето. За повече информация, посетете следните линкове:

Harvard Medical School: What you need to know about calcium (на английски)
Why Calcium can be toxic to our body (на английски)

Това е една от най-големите причини за калцификация, тези добавки изобщо не работят, така че ако ги приемате, препоръчително е да спрете и да потърсите други природни форми на калций. Калцият в храната – почти всички преработени храни съдържат някаква форма на калций. Тези форми включват калциев фосфат, калциев карбонат и дикалциев фосфат. Много хранителни добавки ги съдържат също. Най-добрата форма на калций е формата, която се съдържа в естествени храни, като сусам, семена от чиа, листни зеленчуци като спанак и зеле, киноа, портокали и броколи. Това не само ще повиши приемането на “добър” калций, но също така ще ви осигури по-балансиран набор от хранителни вещества.

Чешмяна вода: Чешмяната вода съдържа много калцифициращи вещества (включително флуорид, както споменах по-горе) и е важно за общото ви здравословно състояние да консумирате чиста питейна вода. Най-безопасният и най-здравословният избор е изворна вода, но трябва да се направи анализ, за да се гарантира, че тя не е замърсена. За да тествате изворна вода, ще ви е необходим TDS и рН тестер.

Живак: Живакът е много лош за епифизната жлеза, поради отровната си природа. Той трябва да се избягва на всяка цена. Живачните пломби са токсини за епифизата и трябва да бъдат премахнати. Също така всички медицински ваксини са третирани с живак, например Тиомерсал (консервантна ваксина, направена от метилов живак). Живакът е много трудно да се премахне от мозъка, след като вече е там. Избягвайте да ядете риба и морски дънни животни като стриди и скариди. Риба тон и месото на делфините са изключително лоши, тъй като съдържат по-високи дози живак. Най-общо казано, колкото по-голяма е рибата, толкова по-висока е концентрацията на живак в тъканта на тялото й. Енергоспестяващите крушки трябва да се използват също с повишено внимание, тъй като ако се счупи, живачни пари се освобождават в стаята и се вдишват. Добрата новина е, че живакът може да бъде отстранен от тялото чрез ежедневна употреба на хлорела, пшенични стръкове и спирулина, просто отнема малко време. Билката кориандър, приемана ежедневно, също може да помогне за премахването на живак от мозъчната тъкан.

Пестициди: Някои пестициди са токсични за епифизата, така че храните, отглеждани с помощта на тези пестициди, следва да бъдат избягвани. Ето защо, пресните органични храни, в чието отглеждане не са използвани химически пестициди, се препоръчват. Органичната здравословна храна с високо съотношение на сурови храни (Сурова Диета) е благоприятна за детоксикацията на епифизата. Благодарение на хранителната верига, пускаща тези химически пестициди, някои меса могат да натрупват тези химикали. Някои хора препоръчват диети без месо също, за да защитите епифизната жлеза от потенциални вредни вещества.

Други токсини: Ако нещо е токсично и не е естествено произведено от природата, не го слагайте в тялото си. Ако не можете да произнесете името на химическото вещество, тази храна най-вероятно е лоша за вас. Други токсини включват изкуствени подсладители (аспартам К), рафинирана захар, Фенилаланин (в плодови сиропи), всички “Е-та”, дезодоранти, почистващи химикали, води за уста (солена вода е достатъчно) и освежители за въздух. Чудесна защита срещу тези токсини е да засилите способностите на тялото си за детоксикация. За да може тялото ви да си върши работата както трябва, то се нуждае от протеин, наречен глутатион. Той е най-много в черния дроб и бъбреците, основните ви органи за детоксикация. Чрез повишаване на нивата на глутатион можем да изчисти повече от тези токсини. Когато глутатиона влезе с контакт с токсин, той се свързва с него и го прави разтворим във вода, така че да може да излезе от тялото като отпадък, чрез урината, червата и кожата.

Захар, кофеин, алкохол и тютюневи изделия: Най-общо, диета без захар, кофеин, алкохол и тютюневи изделия не само ще промие системата, но също така ще доведе и до нарастване на “кундалини” и ще гарантира, че имате балансирани ум/тяло. Диетата трябва да се поддържа за най-малко два месеца. Колкото по-дълго поддържате диетата, заедно с физически упражнения, ще откриете, че нивото на енергията ви ще се увеличи и ще изчисти мозъка от токсини. Това ще ви даде възможност да се съсредоточите върху активирането на епифизната жлеза.

СТЪПКА 2 – Премахване на съществуващата калцификация на епифизната жлеза

Третото окоОтстраняването на натрупаните с годините токсини в епифизната жлеза може да се постигне с малко отдаденост и ангажираност. Има редица начини за декалцифициране на епифизната жлеза. По-долу е даден списък с тях, заедно с това, което ще трябва да направите:
Органично масло от риба скат: Едно от най-мощните природни вещества, които можете да използвате, за да декалцифицирате епифизната си жлеза. Маслото съдържа много мощно вещество, наречено “Activator X”, открито от Уестън Прайс. Вижте по-долу за повече информация относно “Activator X”.

МСМ (MSM): МСМ (метилсулфонилметан) е природна/органична сяра, едно от най-важните хранителни вещества, за да остане тялото ни младо и енергично. Той е много мощен за обща детоксикация и декалцификация на епифизната жлеза, а има и други големи предимства, в това число:
1. Подобрява здравето на кожата – МСМ е необходим за производството на колаген и работи заедно с витамин С, за да изгражда нови, здрави тъкани. Това означава, че повече колаген се произвежда за борба със сухата и набръчкана кожа!

2. Подобрява гъвкавостта – изследвания показват, че МСМ е високо ефективен за подобряване на гъвкавостта и помага за производството на гъвкави кожа и мускулната тъкан.

Суров шоколад: Суровото какао е страхотен детоксикатор на епифизната жлеза, заради високото си антиоксидантно съдържание. Също така е много добър симулант на епифизата, което може да ви помогне да активирате третото око.

За детоксикация на епифизната жлеза лимонената киселина също работи, но се препоръчва суров лимонов сок. Препоръчително е да приемате три супени лъжици лимонена киселина или седем органични лимона всеки ден на гладно в продължение на три седмици. Можете също така да направите това чрез смесването му с изворна вода, тъй като лимонената киселина не е толкова добра за вашите зъби.

Чесън: Чесънът е невероятен за декалцификация, защото има способността да разтваря калция и действа като антибиотик. Друга важна полза е, че дава на имунната ви система начален старт. Консумирайте от половин до две глави дневно (или повече, ако ви харесва, но внимавайте, чесънът в големи количества може да свали кръвното ви налягане). За да се уверите, че дъхът ви няма да уплаши никого, можете да смачкате чесън и да го накиснете в суров ябълков оцет или пресен лимонов сок, за да го дезодорирате. Разбира се, сложете използвания лимонов сок или оцет на салатата или на други храни. Не позволявайте нищо да отиде на боклука. Също така, черният чесън е изключителен за детоксикация и силно го препоръчвам. Той също е наистина вкусен и чудесен за готвене!

Суров ябълков оцет: Много добър за детоксикация на епифизната жлеза, тъй като съдържа ябълчна киселина. Страхотен е да се сложи в храна и има чудесен вкус. Уверете се, че е суров и че е в стъклена бутилка, иначе ще консумирате и пластмаса също!

Масло от риган и екстракт от ним: И двете действат като естествен антибиотик срещу калциевите черупки, които нанобактериите създават около себе си в епифизната жлеза.

Активатор X (Витамин K1/K2): Открит от Уестън Прайс, това е супер силен детоксикатор, особено когато се смеси с Витамин А и D3, и има много свойства. Той може да обърне процеса на артериосклероза, позволявайки на ензимния баланс да се възстанови. Това от своя страна позволява калция да бъде отстранен от артериите и от други места (напр. епифизната жлеза) и да се постави където му е мястото, в костта. Също така е мощен катализатор за абсорбация на витамини и минерали. Витаминът се среща естествено в две форми:

– K1 (филоквинон), който се открива в зелените листни зеленчуци;
– K2 (състоящ се от менахинони) се създава от чревната микрофлора и също се получава от хранителни източници като органни меса, черен дроб (гъши/пилешки са най-добрите), яйчни жълтъци, ферментирали млечни продукти като сирене или масло (от крави, които ядат бързо растяща зелена трева), японското ферментирало соево ястие Натто (най-богатият хранителен източник на K2), кисело зеле, морски масла, хайвер и миди. Не приемайте K2 добавки, ако приемате антикоагуланти (като варфарин) или други медикаменти. Също така, знае се, че пиейки кефир, това прави хомогенизираното мляко смилаемо и осигурява пробиотиците, необходими на собственото ви тяло да произвежда витамин К2 в червата.

Бор: Борът е друг детоксикатор и пречиствател на епифизната жлеза. Той също така работи добре като отстранител на флуорид. Присъства в цвеклото и е най-добре да се консумира органично цвекло или цвекло на прах, смесен с изворна вода или други течности/храни. Можете да добавите 1/4 чаена лъжичка натриев борат (Borax) във вашите зелени чайове. Евтин източник на бор може да бъде закупен в повечето супермаркети и е познат като общ боракс. Бораксът трябва да се приема в много малки количества в чиста вода, от 1/32 до 1/4 чаена лъжичка боракс на един литър вода. Тази смес трябва да се консумира в малки количества през целия ден и е установено, че е безопасна и ефективна. Около 1/8 чаена лъжичка с щипка морска сол е установено, че е ефективно също. Друга алтернатива на общия боракс е хранителния клас натриев борат.

Мелатонин: Не е доказано убедително, но мнозина смятат, че мелатонинът помага за премахване на флуорида, чрез увеличаване на декалцификацията на епифизната жлеза. В допълнение към добавянето на мелатонин, много дневна физическа активност и/или упражнения, здравословна диета, без преяждане и практикуване на медитация/релаксация, всички те допринасят за по-голямото производство на мелатонин от епифизната жлеза.

Йод: Йодът е клинично доказано, че увеличава премахването на натриев флуорид от тялото чрез урината като калциев флуорид. На повечето диети им липсва този жизненоважен минерал и се препоръчва да се приемат храни с водорасли и йодни добавки, които съчетават йод и калиев йодид. Въпреки това, премахването на флуорид с йод също изчерпва запасите ви от калций. Поради това се препоръчва да се увеличи приема на органични зеленчуци, за да се допълни положителния калций, от който тялото ви се нуждае. За да компенсирате приема на йод, се препоръчва да се консумира лецитин също.

Тамаринд: Пулпата, кората и листата на дървото тамаринд могат да бъдат използвани за чайове, екстракти и тинктури, които ще помогнат за премахване на флуорида чрез урината. Тамаринда е широко използван в аюрведическата медицина и има много положителни за здравето свойства.

Някои изследвания също така говорят за пиене на урина. Знам, че звучи налудничаво, но нашата урина днес е замърсена, поради нашите лоши диети и затова мирише и т.н. Идеята зад това е, че чистата урина по време на сурова диета е здравословна и действа като мощен изчистващ агент.

Черен кимион (Nigella Sativa) или черно семе: Черния кимион е билка, която произхожда от Западна Азия. Тя получава името си от черните си, остроъгълни правоъгълни семена (с около 3 мм). Над 200 проучвания, извършени от международни университети и статии, публикувани в различни списания, показват забележителни резултати в подкрепа на традиционнното му използване. Самото семе на черния кимион съдържа множество естери на структурно необичайни ненаситени мастни киселини и химичният му състав е много богат и разнообразен. Освен, че е активен ингредиент, той съдържа 15 аминокиселини (включително осем от деветте незаменими), въглехидрати, мастни киселини, включително олеинова, линоленова и летливи масла, алкалоиди и фибри, както и минерали като калций, желязо, натрий и калий. Последни изследвания върху черния кимион показаха, че е детоксикатор, анти-биотичен, анти-туморен, противовъзпалителен, анти-хистамин, анти-бактериален, анти-бронхиален и подсилващо средство за имунната система. Това го прави  прекрасен не само за почистване на епифизната жлеза, но също и за повишаване на цялостното здраве!

Зеолит: Природните зеолити са основен пробив в естествената детоксикация. Зеолитът е естествен кристал, който е безопасен за хора от всички възрасти (както и домашни любимци) и често се използва по време на природни бедствия, където времето и енергията са от съществено значение. Хубавото на зеолитите е, че те не само разбиват калциевите черупки, които се формират в епифизната жлеза, но те ​​също така премахват и тежките метали (включително радиация), които се съхраняват в тези калциеви черупки и по този начин премахват тежките метали от организма. Известно е също така, че се прикрепя към раковите клетки и спира растежа им. Това е сериозен детоксикиращ агент срещу вируси, бактерии и други патогени и токсини от околната среда (включително флуорид) и е основен природен усилвател на имунната система. Подобно на черното семе, зеолитът е прекрасен за почистване на епифизната жлеза и за повишаване на цялостното здраве.

Гъбата Чага: Гъбата чага е най-хранително-богатата от всички дървесни израстъци и е известна на сибиряците като “дар от бога”, японците я наричат “​диамантът на гората”, а китайците я считат за “краля на растенията”. За да оцелее в суровите климатични условия, гъбата чага съсредоточава много природни съединения за нейна защита, и точно затова тя е толкова мощна. За да укрепи дървото, както и да лекува, тя създава мощни фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследвания са установили, че трябва да се консумират тези горски източници на фитохимикали и хранителни вещества. Тя също така съдържа най-богатия източник на меланин, който ни дава пигмента на кожата/косата/очите и е мощен антиоксидант. Нашата епифизната жлези буквално е гладна за меланин, тъй като той ни предпазва от вредната ултравиолетова светлина, което след това позволява епифизната жлеза да регулира нашите циркадни ритми/цикли, като по този начин регулира съня ни, така че да може да се излекуваме. Той директно захранва и подхранва епифизната жлеза, като й позволява да функционира по-пълно. Определено гъбата чага е задължителна за тези, които искат да активират епифизната си жлеза като част от цялостен подход.

Йога: Съществуват известен брой йога практики за декалцифициране (и активиране) на епифизната жлеза. Силно препоръчителна практика е йогийската медитация “Кхечари мудра” или още известна като “Божествения нектар”. Може да отнеме години, за да изчистите епифизната си жлеза напълно, като самостоятелна тренировка. Извършва се с помощта на следните две фази:

ФАЗА 1

1. В йога-седяща поза със затворени очи се концентрирайте върху това да сгънете езика си обратно в гърлото.
2. Докато правите това, поставете върха на езика си върху горната част на устата и го огънете, докато в крайна сметка достигне до главната синусна кухина зад върха на устата.
3. След като езикът ви е достатъчно гъвкав и може да влезе в синусната кухина, той ще отиде нагоре, точно в областта, която е свързана с вашата епифизна жлеза. Това е първата фаза на медитацията “Божествен Нектар” и може да отнеме седмици и месеци, за да се постигне.

ФАЗА 2
Втората фаза на тази медитация е да се декалцифицира епифизната жлеза чрез остъргване на горепосочената зона с върха на езика. Тъй като тази област е свързана с епифизната жлеза, тя помага за разчупването на слоя калций около епифизната жлеза и изчистването й, бавно и внимателно. Докато епифизната жлеза постепенно се изчиства, ще започнете да се наслаждавате на невероятен вкус на “нектар”, отделян от епифизната жлеза, неприличащ на нищо друго, което е известно на вкусовите рецептори на човека. По време на седмицата за декалцифициране също ще изпитате отварянето на вашето трето око.
Това е бавен процес и е много безопасен и възнаграждаващ, но изисква дисциплина и постоянство.”

Автор: Георги Петров

Източник: https://www.pismatanahristos.com

2 thoughts on “Грижа за Епифизата – нашата светлинна антена

  1. Pingback: Ние не вярваме в това, което виждаме. Ние виждаме това, в което вярваме - Ani Pondeva

  2. Pingback: Окото на мъдростта - Ani Pondeva

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *