Доверието за ума е като милувката за сърцето

В днешно време се наблюдава едно изключително обезпокояващо явление.

Все по-често жените казват за мъжете, че не може да им се има доверие и обратното, мъжете казват същото за жените “На жена доверие да нямаш”. Това ни въвежда в един порочен кръг, защото ние привличаме това, за което мислим.

Ние не си даваме сметка обаче, че това са изключително зловредни твърдения – програми, защото ни карат да вкарваме всички под един знаменател и с едно изречение да обобщаваме нещо, което е несравнимо. Умът е подвластен на програмиране, когато човек е инертен в заключенията си и не се старае да вниква в същността на нещата.

За да се научим да разширяваме съзнанието си и да видим как е устроен светът от по-висока Духовна гледна точка, първо трябва да спрем да сравняваме хората по между им.

Първата и главна основателна причина да го направим е, че всеки човек, независимо мъж или жена, е една единствена по рода си Вселена. Всеки човек носи Душа – съвършена Божия искра и ЕГО – сенчестата част на нисшата природа на човека с неговите пристрастия, страхове и съмнения.

Вместо да сравняваме хората и да ги слагаме първосигнално под един знаменател, е нужно да имаме малко търпение да се вгледаме в тях, да ги усетим и да си дадем време да ги опознаем.

Как се опознава една Вселена?

Нужно е търпение и време за това, но крайният резултат може да бъде изненадващо красив, защото сближава душата с душа и истината излиза на яве. Тази ИСТИНА, която показва дали двама души или две души са една за друга. Те са една за друга, ако има и при двамата усещане за допълване и синхроничност на чувства, мисли и действия.

ДОВЕРИЕТО в една връзка е основата – ФУНДАМЕНТА,

върху който се изграждат взаимоотношенията. Няма нищо по-утешаващо и радващо душата да се довери изцяло на своята сродна душа и да се чувства сигурна до нея, рамо до рамо, ръка за ръка.

Хората в съвременния свят винаги търсят универсален път за лично и семейно щастие. Тук ще ви разочаровам, като ви кажа, че такъв няма.

За всяка една душа има един единствен по рода си път

за нейното лично щастие и благоденствие. Същото важи и за любовните взаимоотношения.

Споменът за моите баби и дядовци е останал ярък в съзнанието ми. Слава Богу, защото си спомням онази почтена мъдрост, с която дядовците ми се отнасяха към бабите и обратното и това продължи до края на дните им.

Едно време в България е имало един особен порядък в строителството.

В едно село или град, мога да дам Копривщица за пример, не са позволявали да се строи къща, подобна на останалите. Всяка къща си е имала някаква особеност, която я е отличавала от останалите. По същия начин се е гледало и на всяко семейство – всяко отделно семейство  е  единствено по рода си и има един единствен по рода си път към семейното щастие и благоденствие. Всяко семейство или любовна двойка си има някаква отличителна особеност и съветите и външните намеси могат да бъдат понякога много вредни. Семейното щастие и хармония се постигат не по универсален път, а по уникален и автентичен път – работещ само за тези две души или двама души, както сме свикнали да казваме.

Фундаментът – основите на семейството е ДОВЕРИЕТО. Когато то съществува на 100 % между двамата съпрузи, връзката им е непоклатима. Колкото основите са по-дълбоко положени в земята, толкова и  сградата е по-устойчива, колкото доверието е по-дълбоко между двете души, толкова и връзката между тях е по-неразривна. Тук дори злонамерени клюки и интриги нямат шанс да подкопаят взаимното доверие на съпрузите.

Има един често повтарящ се модел на поведение при жените,

които имат до себе си властен, авторитарен и изискващ мъж. В желанието си да направят нещо за себе си или за дома, за детето и знаейки, че ще получат непременно укор и неодобрение от мъжа си, харчейки пари например, те предпочитат да не му казват, за да си спестят упреците му. Такива жени се страхуват от мъжете си и не обичат да влизат в конфликт. Но в същото време те рискуват основите на връзката им здраво да се разклатят, ако мъжът случайно научи за това и тогава идва време жената горчиво да съжалява.

Тук е важно, за да се избегне този модел на поведение, жената да намери път, по който да умиротворява сърцето на мъжа си и да отстоява себе си, така че да се постигне решение, водещо до взаимно удоволетворение. Това е задължително условие за жената и нейното духовно и емоционално израстване.

При мъжете също има един много разпространен модел на поведение.

Те не обичат да споделят какво чувстват и какви емоции изпитват. Това пречи на жената да се ориентира и да изгради правилно отношение към своя любим. Дори да усеща, че нещо му тежи, тя се чувства безпомощна и не е в състояние да го подкрепи или да му помогне. Това води до усложняване на взаимоотношенията и тежи и на двамата. С такива тежести трудно се върви напред и ако те се натрупат и няма споделено доверие, има три основни последици – заболяване на човека, който подтиска чувствата и мислите си, заличаване на сърдечните светли чувства, проява на студенина, и огромен риск ФУНДАМЕНТЪТ ДОВЕРИЕ да рухне и двойката да се раздели.

Мъжете често подтискат в себе си неща, с които не са съгласни и се страхуват от жените си, че те ще направят проблем или сцена, дори скандал и предпочитат да си мълчат.

Искам да ви успокоя, скъпи господа, има решение и на този проблем.

Споделяйте с вашите любими момичета, когато нещо ви тежи или не сте съгласни, но го направете добронамерено с приятелски тон, дори с усмивка. Така ще избегнете повишаване на напрежението. Ако вашето момиче има достатъчно развита емоционална интелигентност, тя ще ви разбере и ще помогне ситуацията да се разреши по възможно най-добрия начин. Ако няма развита емоционална интелигентност и това я разстрои, тогава я утешете и й кажете, че двамата ще намерите път и решение. Бъдете водещ и влезте в ролята на “Мъдреца”.  Помогнете й да развие своята емоционална интелигентност. Това ще й помогне да израстне! По този начин ще помогнете да израстне и вашата връзка!

Трябва да знаете, че най-важното за вас е да не задържате емоционална отрова в себе си, а да изразявате навреме мислите и чувствата си. Това важи и за дамите. В случай, че възникне извънредна ситуация с конфликтна точка, то тогава е добре малко да изчакате, вълната да отмине и ситуацията да придобие по-голяма яснота в съзнанието ви и когато сте по-спокойни, с добронамерен тон и с усмивка да споделите на любимия човек какво мислите и чувствате. Всичко това са изпитани от мен и от стотици мои курсисти методи на енергийната психология, които дават превъзходни резултати и ФУНДАМЕНТЪТ ДОВЕРИЕ във връзката остава незасегнат.

Има много семейства, които продължават да съществуват след като ДОВЕРИЕТО е изчезнало

и остават заедно до живот, най-вече заради децата и след това заради установените обществени порядки. Един от двамата винаги е подтискал себе си повече и затова в отношението към партньора липсва топлота и сърдечност. Там сърцето се е изчерпало и се е затворило за светли чувства. Това е много тъжна картина за децата на такива двойки, защото те поемат модела на родителите си и има 80% вероятност да преживеят същото със семейния партньор и да не могат да привлекат друга действителност, освен подобна на тази, в която са израстнали.

Вярата в доброто сбъдва чудеса!

Вярвайте в това, което искате да привлечете в живота си и то ще дойде при вас! 

За любовта основния ФУНДАМЕНТ Е ВЗАИМНОТО ДОВЕРИЕ!

Доверието е необходимо да се съхрани грижовно и преди всичко,

ако искаме да запазим връзката устойчива и здрава до края на дните ни – топла и сърдечна, взаимно вдъхновяваща, вдъхваща живот.

Ето защо доверието за ума е като милувката за сърцето. 

Умът е в покой, а сърцето е във възторг, когато съществуват и двете. Това е част от чувството за истинско блаженство в любовта.

Пожелавам ви да го изпитвате постоянно и трайно, а това зависи от всеки наш избор, който правим тук и сега.

Бъдете благословени с мъдрост, благоденствие и споделена любов с фундамент ДОВЕРИЕ!

 

Споделям с вас един прекрасен филм “Повелителката на подправките”.

 

С любов и уважение:

Манифестор на чудесата – онлайн курс

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *