Как да си направим Жива вода

Спомняте ли си приказките от нашето детство за живата вода, която лекува всичко и не поражда ли това във вас въпроса – как да си направим жива вода? Обикновено в приказките тя се намира в някоя далечна земя и пътят до нея е осеян с препятствия… Ние няма да ви пращаме за жива вода през девет планини в десета, а ще споделим как да си направите такава в домашни условия.

ЕЛЕМЕНТЪТ ВОДА

Водата е основен елемент при сътворяването на света. Тя е един от петте елемента, обект на всеобщо почитание и символика. Тя има безкрайни възможности – както положителни, така и отрицателни. Източник е на живот и е средство за пречистване, начин за възстановяване и регенериране. Тя носи енергията Ин и се противопоставя на огъня. Съществува древно поверие, че там, където има вода, има живот. Всъщност ние, хората, съществуваме главно като вода. Водата има простата и много важна функция да разнася хранителни вещества в организма и да го очиства от непотребните и токсични отпадъци. Едновременно с това, тя е преносител на енергия и ни дава възможност да живеем активен живот. Приемането на 2-3 литара на ден изворна, заредена вода, дава чиста жизнена сила на организма да се самовъзстановява и ни поддържа здрави и младолики.

ЖИВАТА ВОДА = НАМАГНЕТИЗИРАНА ВОДА

как да си направим жива водаПо своите електролитни параметри живата вода е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.), затова се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Още от древни времена хората се стремят да открият естествени водоеми на питейна вода. Като деца ние също сме се втурвали да търсим рекички и поточета, от които моментално сме се навеждали да се наплискаме или да пийнем малко водичка. Защо? Тъй като естествените, природни водоеми с чиста, питейна вода са под влияние на магнитното поле на Земята. Доказано е, че намагнетизираната вода има по-висока пропускливост през клетъчните мембрани, бактерициден ефект, пречиства кръвоносните съдове от вредни протеини, понижава холестерола в кръвта и черния дроб, подобрява клетъчния метаболизъм и обмяната на веществата и стимулира имунната система.

Макар и термин от фолклора, учените отдавна са доказали, че живата вода, намагнетизираната и структурираната вода не са просто мит, макар, естествено, да не са в състояние да връщат хората от отвъдното. Тази вода обаче активира жизнените процеси в организма, като подобрява цялостното му състояние и спомага за изхвърлянето на токсините от него.

ЕТО И ДВЕ МНОГО ИЗВЕСТНИ РЕЦЕПТИ ЗА ЖИВА ВОДА

livewaterПървият метод за направа на жива вода е на Малахов.

За целта трябва да напълнете съд с вода и да го сложите в камерата на хладилника за 5 часа. Като го извадите ще забележите, че по повърхността се е образувал лед. Той не е полезен, тъй като е съставен от молекули на тежка вода. Затова се взема само водата от съда, а ледът се изхвърля. Същата вода отново се слага в камерата, докато 2/3 от нея замръзне. Този път се изхвърля водата, а ледът в съда се оставя да се размрази на стайна температура и се пие. Това всъщност е живата вода.

Вторият метод е на Вадим Зеланд.

livewater2

Той препоръчва абсолютно същото, но първо водата се преварява на котлон и бързо се охлажда в студена вана. Към тази вода се прибавят 5-7 камъчета силициев двуокис, който може да се намери в аптеките. Водата трябва да престои два дни покрита с марля. После внимателно се прелива в друг съд, като внимавате да не отлеете от най-долния 2 см. слой, в който са се утаили вредните съставки.

Използвани източници: belladonna-bg.com, zdravedae.com

 

От личен опит, мога да споделя още един начин как да си направим жива вода. 

В днешно време имаме навика да купуваме водата в пластмасови бутилки. Най-добрият начин за съхранение на водата е в стъклени съдове, а непосредствено преди да я употребите е добре да я съхранявате в кристална бутилка. Кристалът има свойството да зарежда водата по естествен начин, като пречупва светлината в спектъра на цветовете на дъгата. Ако оставите бутилката на слънчева светлина да се зареди за 1 час и водата е изворна, не е налята от чешма или купена от магазина, то тя ще добие свойства на жива вода. 

Можете да споделите тази статия с приятел, ако вие е харесала и да оставите вашия коментар!

С любов и уважение:

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *