Естествознание за косата и нейната мощна сила

От незапомнени времена, още от времето на Тракийската цивилизация не само жените, но и мъжете са имали дълги и грижливо поддържани коси. Според различни архефакти за тракийката е била характерна сресаната на прав път по средата на челото коса и лека забрадка, която е покривала косите. Правият път на косата по средата на челото е символ на равновесие между мъжката и женската сила в човека и способността му да върви по правия път или праведния път. Забрадката ограничава достъпа на чуждите хора да знаят повече за това енергийно съкровище и пази не само косата, но и човека от завистливи очи.

Косата съхранява магическа сила и връзка със силите на висшите светове. Затова от древни времена символ на женската красота е гъстата дълга коса. Ето защо най-добрият начин да съхраните силата на косата си е

  • да не я боядисвате с отровни бои и да я приемате и обичате такава, каквато е.
  • важно е да поддържате естествения и тон, защото той подпомага Божествените ви сили. Това може да стане с естествени къни и разстителни отвари от коприва и шума от орехово дърво, както и естествени етерични масла.
  • да я поддържате цяла, без да я подстригване на етажи, защото косата на пластове губи част от своята сила, по-уязвима е на вредни външни въздействия и изтънява и цъвти по често.
  • да я решите с дървен, гладък гребен или от друг естетсвен материал и да не използвате четки и гребени от изкуствени материали и пластмаса, защото те създават статично електричество, което обезсилва косата и обърква енергийно-информационния и обмен.
  • да изберете човекът, който ще подстригва косата ви, така че в него да има светла и ведра енергия и да влага сърце в работата си.

 

Важно е също така хората да проумеят, особено дамите, че наличието на побелели коси е символ на помъдряване и придава на човека достолепност. Не случайно повечето светци са били с дълги коси и бради, често напълно побелели, а белият цвят е символ на чистота.

 

Свети Серафим Чудотворец

В някои манастири до днес се е запазил старинният обичай косата да не се подстригва. Смята се, че косата представлява специални нишки, които приемат енергия от Космоса.

Поверие за плитката

В древността сплетената коса се е смятала за силен амулет срещу зли сили, а разрошената коса е била свързвана най-вече с магьосници и вещици.

Разресването на косата е своеобразен магически ритуал. В древността славянските народи имали обичай девойките да носят косите си сплетени на гърба, докато се омъжат.

При омъжването плитката се разплитала и се заплитали две плитки. Така девойката получавала чрез косата си жизнени сили от Вселената за себе си и за бъдещото си дете.

Плитката е била не само признак на целомъдрие на момата, но е допринасяла за равновесието между мъжката и жеснаката сила в нея.

Когато се намира в съприкосновение с гръбначния ни стълб, независимо дали разпусната или сплетена, косата влиза във взаимодействие с двата основни енергийни потока в тялото ни. Те протичат по гръбнака, черпейки за нас енергия от земята и от Космоса. С помощта на косата, тази енергия се разпределя равномерно по цялото ни тяло.

Най-добрият и неизискващ специално участие от наша страна начин, по който можем да подпомогнем този процес, е да сплетем косата си на дълга плитка, падаща по дължината на гръбначния ни стълб.

В допълнение, можем да се научим да прилагаме различни енергийни практики, с които да се възползваме максимално от магическата сила на нашата коса. Един от тези тайнствени обреди за дамите е , да разресват косата си пред огледалото и да наричат с думи своя път за здраве, любов, благоденствие и несравним магнетизъм на женската същност.

Тракийската мъдрост за косата сме наследили чрез нашия фолклор и традиции

Не случайно Тракийските богове и богини са били изобразявани с дълги и гъсти коси – символ на тяхната сила, свобода и независимост, както и Учителите Орфей и Зелмоксис и някои от тракийските царе са носили неслучайно дълги коси.

Тракийския Учител Зелмоксис

Човешката коса има доказани във времето магически и енергийни свойства. Тя е в състояние да акумулира и отдава енергия, и ако знаем как да се възползваме от тези нейни тайни свойства, можем да използваме косата си като инструмент за лична защита или за осъществяване на определени наши цели и желания.

Нашата коса е част от живото ни тяло, която има свойството не само да расте и да се регенерира, но и да изпълнява функцията на енергиен контейнер със защитни сили.

Колкото по-дълга и здрава е косата, толкова повече сила има в нея. Колкото повече сила има в нея, толкова по-голям е периметъра на енергийния обмен, в който можем да включим косата си.

За да може да осъществява обмен на енергия между външната среда и тялото ни, косата трябва да бъде поне толкова дълга, че да покрива раменете и лопатките на гърба ни.

В идеалния си вариант, косата трябва да покрива колкото се може по-голяма част от гръбначния ни стълб по дължина, и не на последно място – да бъде здрава, силна, блестяща и омагьосваща.

 

Дори и да не сме наясно със силата, която се крие в разкошните дълги коси, подсъзнателно знаем, че красивата и пищна коса е в състояние силно да привлича всеобщото внимание и възхищение. Подсъзнателно знаем и усещаме, че колкото по-блестяща и атрактивна е косата ни, толкова по-омагьосващо е нейното въздействието не само върху противоположния пол, но и върху всеки, който се докосне дори с поглед до нея.

За значението на косата говори още преди 85 години Петър Дънов. Според него колкото по-дълга е косата на човек, толкова по-силна е връзката му с Космоса. Фините коси улавят голям диапазон от космически вълни. Хората с чуплива коса са емоционални и действат според настроението.

Подстригването, което повечето хора приемат като нещо, което трябва да правят редовно, всъщност е тайнствен ритуал, разказват езотерици. Магията на подстригването на косата е в състояние да промени посоката на живота ви. Като отрежете косата си, отрязвате отношението си към миналото. Това е полезно, когато сте преживяли тежка раздяла, травма или шок от някакво събитие.

Косата: Част от нервната система с мистична сила и информация

Косата носи мистична енергия, сила и информация

Снимка: Хората с дълга коса имат силно шесто чувство

Митовете за магичната сила и енергия на косата са още от древни времена.

Спомняте ли си библейската история за Самсон и Далила и че всъщност силата на Самсон се крие в неговата дълга коса?

А когато мислим за индианците, винаги си представяме една и съща картина: дълга коса, цветни пера и томахавка (индианската брадва). Този горд народ е много повече от това, той е магически привлекателен и впечатляващ със своята духовност.

Всеизвестно е, че индианците сваляли скалпа на враговете си, но причината да го правят е много малко известна.

Индианците са вярвали, че косата е източник на сила и мощ и че загубата е знак, че Великият Дух (Маниту), е напуснал този, на когото е взет скалпа.

Американската армия много често наемала индианците като добре обучени войни още от времето на колониалните войни, а след това ги е използвала за намиране на подходящи места за заселване и зимни лагери.

 

Когато индианците се подготвяли за битка, завивали косата си около лицето, правели плитки, увити в кожени колани, а в тях поставяли перо от сокол, за да не може врагът да ги хване за косата и по този начин да им отнеме властта.

Завладените склалпове означавали победа, както над тялото, така и над духа на противника, когото със скалпирането са обезчестили.

Американската армия, когато е наела индианските потомци, не обръщала внимание на дългата коса, но всичко се е променило по време на войната във Виетнам. Започнали опити на армията да създаде “единен” външния вид на американския войник. Това се преустановило без никакво обяснение, а причината и до днес се държи в тайна.

Скоро обаче в общественото пространство излезе информация, която хвърля нова светлина върху тези събития.

След смъртта на съпруга си, който е бил военен психиатър в институциите за грижа за виетнамските ветерани и е работел с бивши войници, които са били лекувани от PTS (посттравматични синдром), вече деведесетгодишната Sally (името е сменено по разбираеми причини), излезе в публичното пространство с проучване, над което е работила американската военна медицинска служба, включително и нейният съпруг.

Когато преглежда материалите и бележките на съпруга си, Сали стигнала до заключението, че те трябва да бъдат публично достъпни.
“Спомням си вечерта, когато съпругът ми се прибра с дебела папка с надпис “поверително”. Вътре бяха стотици страници поверителни проучвания с печат от правителството. Той е шокиран от съдържанието и това, което прочел, завинаги променило живота му. От този ден консервативният и разумен съпруг, пуснал дълга коса и брада, която никога повече не подстригвал. От военното ръководство поискал и получил одобрение за него и неговите сътрудници да им бъде позволено да си пуснат дълга коса и брада.

За какво всъщност става дума?

Именно по време на Виетнамската война, специалните части изпращали специално обучени хора да претърсват индиански резервати и да събират млади хора, които показват способност за бързо и лесно търсене върху непознати и враждебни терени. Те били внимателно въведени в регистъра като “експерти по търсене и оцеляване”.

След това се е случило нещо невероятно.

След като, по правилата на войната служба, всички те били подстригани до голо, всички те, до един са загубили способността, поради която са били наети. Тежките и скъпи обучения и тренировки били напразни.
Когато били помолени да обяснят защо не могат да изпълнят изискванията, по-възрастните служители са отговорили, че след обръсването не могат да “усещат” врага, не могат да имат достъп до своето “шесто чувство” и че тяхната интиуция е несигурна. Не можели да разчитат знаците, нито да управляват своите духовни сетива.

Институтът за изпитване набрал нови индианци, които били обучени, като им позволил да запазят дългата си коса. Вербувани по този начин, те направили двойки – по двама идианци в една група.

На единия му е било позволено да носи дълга коса, а другият е бил обръснат до голо според армейските стандарти. Тогава тестовете са били повторени. Оказва се, че тези, които са си запазили дългата коса, успешно повторили теста, а тези, които били обръснати – не успели.

Ето как е изглеждал типичен тест като доказателство, че косата носи мистична сила и енергия.

Двамата войни, все още с дълга коса, спяли в гора, където се прокрадвал въоръжен враг. Много бързо се събуждали със силно чувството, че се приближава опасност. Ставали и изчезвали в гората, още преди врагът да достигне местоположението им. След това, един от двамата военни новобранци бивал остригван и обръсван според армейските стандарти и тестът се повтарял. Резултатът показал, че дългокосият войн действал по същия начин – ставал и избягвал от врага, а другият изобщо не усещал опасността и бил поразен.

В документите на Института за изследване и тестване на убежище стои препоръка, според която всички индиански обучаващи се войни ДА НЕ БЪДАТ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ СТРИГАНИ, да им се позволи да носят дълга коса.

Американската военна медицинска изследователска служба заключва следното: “Косата е продължение на нервната система и съвсем логично и правилно е да се счита, че има екстрасензорни нерви, един вид високо развити “антени “, които пренасят огромно количество информация от вътрешно-черепната и лимфната система.

Не само косата, но и брадата или веждите по идентичен начин излъчват енергия от мозъка към външната среда.

Фините коси улавят голям диапазон от космически вълни. По-опростените натури имат дебел косъм, което ги прави възприемчиви към негативната енергия.

Хората с фини коси често допускат грешки, но по-лесно от другите търпят изпитанията. Хората с чуплива коса са емоционални и действат според настроението.

Не се препоръчва подстригването на дете до първия му рожден ден, както и разресването на косата му. Бременната жена не трябва да се подстригва.

Ако човек с дълга коса я подстриже късо, това води до промяна в живота му. По този начин можем да въздействаме върху съдбата си. Използвани източници: frida.bg, sanovnik.bg, e-zdravey.com

Един от магическите ритуали известен още от древността е разресването на косата поне 100 пъти пред огледало, (може и без огледало) и наричането и на глас за здраве, любов, късмет, мъдрост и благоденствие. Също така закичването и с китка със здравец, а на кърпата могат да се поставят нишани за здраве и берекет.

Също така покриването на косата с кърпа при жените не е случайно. Така тя е предпазена от зли очи и уруки, а нейната прелест и магична сила е достъпна само и единствено за любимия и мъж.

Ако статията ти е харесала, можеш да я споделиш с приятели и ако желаеш да напишеш твоя коментар.

С любов и уважение:

 

 

 

One thought on “Естествознание за косата и нейната мощна сила

  1. Pingback: Свещеният Път за сбъдвне на най-съкровеното ти желание

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *