Здраве и дълголетие с Мурсалски чай

Българският мурсалски чай обявен за чудо в Германия и Япония

Пиринската билка е получила сертификат за лечебната си сила зад граница

Ароматната билка се използва от поколения в Родопите при простудни, белодробни, бъбречни заболявания, пие се като общо укрепващо организма средство. Мурсалският чай е многогодишно растение. Смята се за билка с несравнима лековита сила. Известен е още като планински, пирински, алиботушки и шарпланински чай. За приготвянето на чая се използват целите цъфтящи стръкове.

Легендата за Мурсалския чай

Връх Мурсалица е разположен в Родопите. Легендата гласи, че мурсалският чай расте на мястото, където са паднали сълзите на Орфей, когато той е търсил своята любима Евридика. На това място се появява една от най-лечебните билки в природата. Билка, за която казват, че е магическа и лекува всичко.

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/health/mursalski-chaj-chudo-ot-rodopite-news_1443777.html
© Actualno.com

Известният мурсалски чай, обявен за здравно чудо и наричан още алиботушки, е на път да превземе пазарите в Германия и Япония. Диворастящата му разновидност е защитена, но у нас има производители, които са го култивирали и го отглеждат в специални плантации.

Пиринският чай се използва като мощно противовъзпалително и стимулиращо храносмилането средство, популярен е също и като афродизиак. Помага при бъбречни проблеми, влияе изключително добре на отделителната и половата система.

Славата на билката зад граница се носи от няколко години, като чая пият руският президент Владимир Путин и английската кралица Елизабет II.

Домашен лек от векове

Чаят съдържа 19 микроелемента от първостепенно значение за човешкия организъм като селен, цинк, мед и биологично активни, поддържащи доброто здраве субстанции. Местните хора от години го използват за домашен лек и го наричат здравно чудо.

Събирането на мурсалски чай от естествените находища е забранено. Билката е включена в Червената книга на България със статут на застрашен за страната балкански ендемит. Продажбата на билки от култивиран мурсалски чай е разрешена. (Източник: www.economic.com)

За личния ми опит с Мурсалски чай

Преди 8 години прочетох една статия на един български лекар, който се е познавал лично с Учителя Петър Дънов. В тази статия ми направи впечатление, че по препоръки на Учителя, този лекар е пил всяка сутрин на гладно чаша Мурсалски чай за здраве и дълголетие. Той изказва безкрайни благодарности на Учителя, защото в продължение на 30 години той е спазвал това правило и е имал стабилно здраве и добър тоус. След като прочетох тази статия, започнах да пия всяка сутрин 500 мл. Мурсалски чай на гладно и след 30 минути закусвам плодове и ядки. От време на време го сменям с чай от мащерка, който сама съм набрала от нашия Балкан.

Това, което мога да кажа със сигурност е, че този чай има не само естествено пречистващо действие, ободрява ме по уникален начин и действа прекрасно на фините енергийни тела. Той помага тялото и душата да се настроят за медитация или за активна работа еднакво добре. Усещам чувство за лекота, а вкусът и ароматът му са изключително фини и приятни за сетивата.

Ако решите да включите това Чудо на българската природа в ежедневния си режим на хранене, може да направите една чудесна комбинация, изпитана от личен опит през последните 8 години – добавете към закуската си 1 ч.л. пчелен прашец, разтворен в 2 с.л. кисело мляко. Това ще повиши издържливостта на вашата имунна система и ще ви даде сила, особено когато се приема продължително време.

С любов и уважение:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *