Магическите способности на кактуса

Много хора не подозират, че кактусът не е просто декоративно растение, което краси стайната ви градина. В много страни вярват, че кактусът притежава магически способности. Вижте повече за магическите тайни на кактусите.

Магическите способности на кактуса

В някои краища не света кактусът се смята за символ на дълголетие и здраве и за защитник на дома, пазител на спокойствието и разбирателството. Смята се, че в иглите на кактусите се крие енергия, която неутрализира негативните мисли. С кактусови игли се правят и магии с восък, дърво или върху вуду кукли.

Кактусите предпазват собствениците си от енергийни вампири, уроки, черни магии и отрицателна енергия, като обръщат заклинанията към този, който ги е отправил. Интересното обаче е, че кактусът първо примамва отрицателната енергия с бодлите си, а след това я неутрализира, като не й позволява да достигне до обитателите в дома.

В същото време много хора вярват, че кактусовите игли излъчват невидими импулси, които успокояват хората, намаляват гнева и агресията, прави ги по-толерантни и уравновесени. По тази причина южноамериканците вярват, че трябва да има поне един кактус вкъщи, а за да предпазят дома си от крадци и лоши помисли слагат по един кактус на всеки прозорец.

Добави описание

В даден момент обаче кактусите се „задръстват“ с негативна енергия и се налага да ги освободите от нея. Това може да стане като веднъж годишно изплакнете кактуса под течаща струя вода или като го пресадите.

В миналото хората са си правили амулети с кактусови игли, за да предпазят дома си от черни магии. За целта слагали в стъклен буркан игли от кактус, карфици, шевни игли, пирони. След като го затворят го заравяли в градината пред дома. Другият вариант е да се сложи до входната врата, но така, че да не се вижда – иначе няма да има същия успех.

В някои страни използвали кактуса и когато ставало дума за любовни проблеми. Например, ако семейството искало да омъжи дъщеря си, временно изкарвали кактусите извън къщата, но оставяли един в спалнята й, за да запазят целомъдрието й до брака.

Ако искате да се предпазите от завистливи очи и негативни енергии, сложете един малък кактус и на бюрото в офиса.

Източник на част от статията: Христина Спасова

 

С любов и уважение:

 

Консултация

One thought on “Магическите способности на кактуса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *