Призоваване на Небесните сили за помощ – послание от Свети Иван Рилски Чудотворец

Снощи, след като с група прекрасни българки танцувахме български народни танци близо до Светилището “Орфееви скали” в Стария град в Пловдив, получих ясно послание от Свети Иван Рилски Чудотворец.
Време е да съберем Третия Авангард на Светлината тук на нашата планета Земя и да се обедим всички духовни общности по между си.
Това може да стане, като по едно и също време изпратим към Духовния свят нашите молитви и послания. Така те не само, че ще бъдат чути, но и ще бъдат изпълнени с гиганска сила.
Нека да се изправим с високо вдигнати чела и чисти сърца и да ПРИЗОВЕМ Архангел Михаил и всички Небесни сили да сразят и унищожат всяка вражеска сила, действаща против българския народ и стъпваща по българсkите земи!
Свети Иван Рилски ми каза, че първо трябва с много духовно усърдие и вяра, да отстоим нашата, българска територия и след това да работим за спасението на всички останали народи.
Това е нашата Свещена задача, заложена в съдбата на Българския народ още преди хилядолетия.
Ние сме подготвяни за това ВРЕМЕ и колкото и невероятно да звучи, ние сме готови да я изпълним с НАПЪТСТВИЯ с висше!
Спешно се нуждаем да призовем на помощ Архангел Михаил с цялото Ангелско Войнство и всички НeБесни Сили!
Това можем да направим, като четем поне един ден в седмицата Хвалебната песен към Архангел Михаил и така с вяра и общи усилия да заявим пред Духовния свят, че сме готови да работим за благото на Род и Родина.
Споделям с Вас Хвалебната песен към Архангел Михаил в автентичния й вид. Вие можете да я разпечатате и да я четете, когато имате вътрешен порив за това.
Записах и видео, което можете да слушате или да четете Хвалебната песен заЕдно с мен. Видеото ще намерите приложено в края на статията.

Предлагам Духовен наряд с Хвалебната песен, да бъде изпълняван всяка неДеля – деня на Слънцето в 9.00 часа и в 17.00 часа.

Така ще се синхронизираме с много други духовни общности на територията на нашата страна, които в същото време четат други силни молитви и в същото време се отслужват Свети литургии в множество православни църкви.
Всички вас, скъпи съНаРод-ници, призовавам да разпространите това Послание на Свети Иван Рилски Чудотворец и да вдъхновите, колкото се може повече българи да се включат.
Спешно се нуждаем от ПОМОЩ и този път нито Русия, нито Америка, нито която и друга земна сила, не е в състояние да ни помогне срещу ВРАГА на Човешкия и най-вече БЪЛГАРСКИ РОД!
Тази гиганска в момента, вражеска сила е в състояние да помете българския народ и да го затрие от лицето на света. Само ние, вярващите православни Христолюбиви българи, можем да СПАСИМ Рода Български, като започнем едно ВЕЛИКО ОБЩЕНИЕ С ДУХОВНИТЕ СИЛИ!
Общение означава общуване, ПРИЗИВ за помощ и подкрепа, така като са го правили дедите ни, като в същото време Право Славим Бога със смирени души пред Неговата воля!
Направих едно интересно Духовно проучване в нашата Възрожденска история. Средата на 19 век е влязъл в сила 300 годишен период, в който Силите Небесни са под ръководството на Архангел Михаил.
На всеки 300 години Архангелът се сменя, като всеки Архангел отговаря за различен етап от развитието на човечеството. Ще бъдем под Закрилата на Началника на Небесното войнство Архангел Михаил още около 120 години.
Нашите предци са построили много Свещени храмове тук в Стария град в Пловдив, за да се правят Свети литургии и спасителни молебени към Архангел Михаил и цялото Духовно войнство – Архангели, Ангели хранители и Светии.
С Негова помощ е осъществено Освобождението на България от турско робство и всички спечелени битки през миналия век от българската Армия са били под Негова закрила и ръководство. По това време сме имали Силно Духовенство и чисто СвещеноСлужене в христианските храмове!
Паметникът срещу Народното събрание е доказателство и монументално свидетелство за думите ми!
Като попитаме “От какво се страхуваш?”, нашите мъдри и вярващи баби, носещи Духа на старото време, всяка от тях казва: “Не се страхувам от нищо! Само от Оня горе” и сочи небето!
Оня горе е Силата, която възстановява равновесието във Вселената и във всички светове! Той е поверил Небесното Си войнство в ръцете на Архангел Михаил.
Време е ДА СЕ ПРОБУДИМ и да работим в СъТрудничество с Архангел Михаил и НеБесните Сили, както са правили нашите ПРЕДЦИ и да строшим главата на змията!
С БОГА НАПРЕД!
НеБесния Цар, Воин, Княз – Великия Воевода Михаил , Автентична икона на 200 години, дело на Захари Зограв

ХВАЛЕБНА ПЕСЕН ЗА СВЕТИ АРХАНГЕЛ МИХАИЛ

(АКАТИСТ)

Кондак 1

Избран войводо на небесните сили и защитниче на човешкия род, ние, които ти избавяш от скърби, ти поднасяме тази благодарствена песен; а ти, като стоиш пред престола на Царя на Славата, пази ни от беди, та с вяра и любов да ти пеем похвала: Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили.

Икос 1

Тебе, Михаиле, предводителя на ангелските огнезрачни чинове, подобава да възхваляваме с ангелски езици; но догдето, ръководени от тебе, привикнем към думите на безплътните духове, чуй от нашите човешки, но благодарни уста, тази похвала: Радвай се, първообразна звездо на света; радвай се, златозарна свещ на истината и правдата!
Радвай се ти, който пръв от ангелските чинове си приел лъчите на несъздадената светлина; радвай се, началниче на ангелите и архангелите!
Радвай се ти, в когото най-ярко блести славата на Творческата десница; радвай се, защото ти си красота на всички безплътни същества!
Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 2

Архангеле Божи, ние, земните и облечени в плът, като прозряхме с очите на вярата величието на духовната красота и силата на твоята мълниеносна десница, изпълваме се с удивление, радост и благодарност, и заедно с всички небесни сили пеем на Твореца на всичко: Алилуия!

Икос 2

Пречудни Михаиле, началниче на небесните ангелски чинове, изпроси ни от Бога разум чист и свободен от страсти, та като се възнесем с мисълта си от земното към небесното, да ти пеем тази хвалебна песен:
Радвай се, най-близки зрителю на неизказаната Божия красота; радвай се, защото на тебе са поверени най-много всеблагите намерения на Пресвета Троица!

Радвай се, верни изпълнителю на предвечните планове на Света Троица; радвай се ти, комуто с любов се удивляват небесните воинства!
Радвай се ти, когото с вяра прославят земнородните; радвай се ти, от когото треперят адските сили!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 3

Михаиле, като си проявил непоколебима ревност за Божията слава, застанал си начело на ангелските полкове, срещу озлобения и прегорд Деница, който, като бе сринат с поддръжниците му от небесните висини в преизподнята, небесните воинства, славно предвождани от тебе, едногласно с радост викнаха пред Божия престол: Алилуия!

Икос 3

Архангеле Михаиле, целият християнски род те има за велик застъпник и чуден помощник в борбата с нашите противници.
Затова, като желаем да се удостоим с твоето пречудно покровителство, в твоя тържествен ден те славим тъй:

Радвай се ти, който срина сатаната от небето като мълния; радвай се ти, който пазиш човешкия род във възхода му към небето!
Радвай се, пречудно украшение на всесветлия горен свят; радвай се, преславно застъпничество на падналия долен свят!

Радвай се ти, който никога не си побеждаван от силите на злото; радвай се ти, защото си утвърден вовеки, с всички Божии ангели, чрез Божията благодат, в истината и правдата!
Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 4

Първенецо на ангелите, избави от бурята на изкушенията и от бедите нас, които с радост и любов чествуваме твоя тържествен пресветъл ден; защото ти си велик помощник в бедите и пазител и застъпник от злите духове в смъртния час на всички, които пеят на нашия Владика и Бог: Алилуия!

Икос 4

Като видяха дързостта ти против сатанинските пълчища, всички ангелски чинове с радост тръгнаха след тебе на война за името и славата на своя Владика, викайки: Кой е като Бога? А ние, знаейки, че сатаната е свален в нозете ти, като на победител ти казваме:

Радвай се ти, който въдвори мир и тишина на небето; радвай се ти, който прогони духовете на злобата дори до ада!

Радвай се ти, който напътваш ангелските воинства и силите на невидимия свят за унищожение на злото; радвай се ти, който невидимо укротяваш бунтуващите се стихии на видимия свят!

Радвай се, чудни съратниче на онези, които воюват с духовете на поднебесната злоба; радвай се, силни помощниче на онези, които изнемогват в изкушенията и напастите на този свят!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 5

В твоя храм в Хони ти си се явил боготечен извор на превелики чудеса, защото не само си унищожил великата и страшна змия на това място, но бликнаха водни струи, които целят всеки телесен недъг, та всички, на прославилия те Владика на ангелите, да кажат: Алилуия!

Икос 5

Пречудни Михаиле, слушайки и знаейки те, че блестиш като велико светило между ангелските воинства, след Бога и Пресветата Му Майка, прибягваме към тебе с молба: озари с лъчите на твоята светлина всички нас, които те славим тъй:

Радвай се, водачо и пазителю на богоизбрания народ в пустинята; радвай се, високи посредниче на закона даден на Синай чрез ръката на Моисей!

Радвай се ти, в когото израилските съдии и водачи намираха сила и покровителство; радвай се, чрез когото юдейските пророци и първосвещеници получаваха знание от всеведущия Бог!

Радвай се ти, който разкриваш на богобоязливите законодатели тайната на премъдростта; радвай се ти, който пълниш с блаженство сърцата на всички, които вършат съд и правда!
Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 6

Когато някога Маной те видя да предвъзвестяваш Божиите съдбини, обхвана го недоумение и страх, като си помисли, че няма да остане жив. Но когато жена му му обясни благия смисъл на явяването ти и кротостта на думите ти, зарадван, че ще му се роди син Сампсон, по думите ти извика Богу: Алилуия!

Икос 6

Възсиял си пречудно със слава, Михаиле, когато си застанал в човешки образ пред Иисус Навин и си казал: Събуй обущата от нозете си, аз съм военачалникът на силите Господни! Учудвайки се на това твое явяване, с любов ти казваме:

Радвай се, будни пазителю на боговенчаните глави; радвай се, бързи унищожителю на противниците на богоугодните власти, като противници на Божиите повели!

Радвай се, усмирителю на народните метежи; радвай се, невидими унищожителю на нечестивите обичаи!
Радвай се, защото ти просвещаваш съмняващите се в минути на тежки недоумения; радвай се, защото ти изтръгваш изкушаваните от пагубните похоти!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 7

Владетелят на всичко, като поиска да покаже, че съдбата на човешките синове не е нещо самослучайно, а стои винаги в десницата Му, даде те за застъпник на земните царства, та да направляваш племената и народите към вечното Божие царство.

Заради това всички ние, които знаем за това твое велико служение на човешкото спасение, благодарно казваме Богу: Алилуия!

Икос 7

Чрез тебе, архистратиже, Творецът и Владиката на всички чудеса ни показа нови чудеса на земята, когато си спасил по чудесен начин от водно потопяване съградения в твое име храм, като си заповядал на водата да се устреми към земните недра.

А блаженият Архип, като видя това с духовните си чеда, благодарно ти запя:
Радвай се, несъкрушима оградо на светите Божии храмове; радвай се, непоклатна преградо против враговете на Христовата вяра!

Радвай се ти, на чиято заповед се покоряват стихиите; радвай се ти, който съкрушаваш всички злобни помисли!

Радвай се ти, който донасяш от престола на Вседържителя радост за верните; радвай се ти, който привеждаш невярващите в пътя на правдата и истината!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 8

Архистратиже Божий, Авакум изпита на себе си твоята чудодейна сила когато по Божие повеление бе грабнат и мигновено пренесен от Юдея във Вавилон, за да даде храна на Даниил, хвърлен в рова с лъвовете; затова, чудейки се на превеликото действие на твоята сила с вяра извика: Алилуия!

Икос 8

Като стоиш, Михаиле, на небето пред престола на Царя на Славата, не си далече и от земните, воювайки постоянно с враговете на човешкото спасение.

Затова и ние всички, като желаем да достигнем нашето любимо Небесно отечество, едногласно ти казваме: Радвай се, началниче на трисветото ангелско пение; радвай се, винаги готов застъпниче и пазителю на земнородните!

Радвай се ти, който порази по чуден начин възгорделия се фараон с неверните египтяни; радвай се, преславни пътеводителю на верните юдеи в пустинята!
Радвай се ти, който угаси пламъка на вавилонската пещ; радвай се, защитниче наш на Страшния съд!
Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 9

Всички монаси от светата Атонска планина с радостен трепет дойдоха да видят как си спасил богобоязливия отрок, бясно хвърлен от нечестиви златолюбци, с привързан на него камък, в морската дълбочина. Затова и приелата го света обител, която се краси с твоето име благодарно вика към Господа: Алилуия!

Икос 9

Словата на витиите и мислите на мъдреците не ще стигнат, за да се изкажат твоите сили, Михаиле, как за една нощ си сразил сто осемдесет и пет хиляди от войниците на асирийския цар Сенахирим, за да се научи повече да не хули името Господне. А ние, като почитаме твоята света ревност за славата на истинния Бог, с веселие ти казваме тъй:

Радвай се, непобедими воеводо на православните воинства; радвай се ти, който всяваш страх и трепет в зловерните!

Радвай се ти, който насаждаш правата вяра и богопочитание; радвай се, изкоренителю на душевредните ереси и разколи!

Радвай се ти, който много пъти си бил подкрепа на благочестивите Макавеи на бойното поле; радвай се ти, който порази в самия храм Илиодор, нечестивия вожд на Антиох! Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 10

Архистратиже Божий, бъди верен помощник на всички нас, които желаем да се спасим, като ни избавяш и пазиш от беди и напасти, а най-вече от лоши навици и грехове, за да преуспяваме във вярата, надеждата и любовта Христови и радостни за твоето застъпничество, благодарно да възкликнем към Владиката на ангелите и човеците: Алилуия!

Икос 10

Архистратиже Божий, ти си стена за вярващите и силна опора в борбите с видимите и невидими врагове. Заради това, избавяни от тебе от бесовските примки, с благодарни сърца и уста ти казваме:
Радвай се, непобедим борец с противниците на светата Църква; радвай се, неуморим сътруднико на смирените проповедници на Евангелието!

Радвай се ти, който просвещаваш със светлината на Христовата вяра седящите в тъмнината на зловерието; радвай се ти, който наставляваш в пътя на истината и покаянието заблудилите се в лъжливата мъдрост!

Радвай се, отмъстителю на всички, които се кълнат напразно с името Божие; радвай се, мълниеносен вразумителю на тези, които безумно се подиграват с тайнствата на светата вяра!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 11

Архистратиже Божий, няма хвалебна песен, с която да възпеем чудесата, които си извършил не само на небето и на земята, но и в мрачните сенки на преизподнята, в дълбочината на която си свързал изкусителя с веригите на силите Господни, та избавените от злобата му да благославят Владиката на небето и земята, казвайки: Алилуия!

Икос 11

Архистратиже, ти си се явил светоносен служител на истината и на чистотата в богопочитанието, когато, предвиждайки козните на духа на тъмнината, запретил си му с името Божие да не смее да открие скритото тяло на починалия израилски вожд Моисей, за да не го обожават чувствените синове на Израиля. Затова, като почитаме сега твоя богосветъл събор, с благодарност ти казваме:

Радвай се, пазителю на чистото богопознание сред юдеите във Ветхия Завет; радвай се ти, който много пъти си изкоренявал плевелите на заблуждението в дните на Ной! Радвай се, изтребителю на езическите предсказания и кумири; радвай се, подкрепо на християнските подвижници и мъченици!

Радвай се ти, който изпълваш с благодатната Божия сила немощните духом; радвай се ти, който обличаш в пълното въоръжение на вярата изнемогващите по плът!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 12

Михаиле, изпроси за нас, които с песни славим твоето всечестно име, благодат от всевишния Бог, та осенени с твоята закрила, да преминем живота си в пълно благочестие и чистота, и когато смъртта ни развърже от оковите на плътта, да се удостоим да застанем до огнезрачния престол на Царя на Славата и с ангелските хорове да запеем: Алилуия!

Икос 12

Като възпяваме, Михаиле, многобройните ти чудеса, извършени за наше спасение, молим Господа и Владиката на всички, щото духът на ревността за славата Божия, който е в тебе, никога да не оскъдява в нас, които ти пеем тъй:

Радвай се ти, който винаги стоиш на будна стража над верните Божии раби; радвай се ти, който невидимо сваляш от висотата на силата и славата бунтуващите се и недостойните!

Радвай се ти, който в последния ден ще събереш избраните от четирите краища на земята; радвай се ти, чрез когото грешните, по Божие повеление, ще бъдат пратени на вечно мъчение!

Радвай се ти, чрез когото сатаната с неговите служители ще бъде хвърлен в огненото езеро; радвай се ти, който преславно ще въдвориш праведните в обителите на небесния Отец!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Кондак 13

О, пречуден началниче на архангелите и ангелите, приеми нашата отправена към тебе хвала и благодарност за твоето предивно служение на човешкото спасение!

И като изпълнен със сила Божия, покрий ни с невеществените си криле от всички видими и невидими врагове, та като те славим, да прославяме Господа, като винаги Му пеем: Алилуия! Алилуия! Алилуия!

(този кондак се прочита три пъти)

Кондак 1

Избран войводо на небесните сили и защитниче на човешкия род, ние, които ти избавяш от скърби, ти поднасяме тази благодарствена песен; а ти, като стоиш пред престола на Царя на Славата, пази ни от беди, та с вяра и любов да ти пеем похвала: Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили.

Икос 1

Тебе, Михаиле, предводителя на ангелските огнезрачни чинове, подобава да възхваляваме с ангелски езици; но догдето, ръководени от тебе, привикнем към думите на безплътните духове, чуй от нашите човешки, но благодарни уста, тази похвала: Радвай се, първообразна звездо на света; радвай се, златозарна свещ на истината и правдата!

Радвай се ти, който пръв от ангелските чинове си приел лъчите на несъздадената светлина; радвай се, началниче на ангелите и архангелите!

Радвай се ти, в когото най-ярко блести славата на Творческата десница; радвай се, защото ти си красота на всички безплътни същества!

Радвай се, Михаиле, велики архистратиже, с всички небесни сили!

Молитва към Св. Архангел Михаил

Свети велики Божий архангеле Михаиле, пръв предстоятелю от ангелите пред неизповедимата и предвечна Троица, покровител и пазител на човешкия род, който съкруши на небето със своето войнство възгорделия се Деница и винаги посрамваш злобата и коварството му на земята, към тебе прибягваме с вяра и те молим с любов: бъди несъкрушим щит и твърд покров на Св. Църква, на всички православни християни, като ги ограждаш с мълниеносния си меч от всички видими и невидими врагове; бъди ангел-хранител, премъдър съветник и помощник на нашия народ.

Донеси му от престола на Царя на царете просвета и сила, радост, мир и вразумление. Бъди водач и съратник на всяко христолюбиво воинство, увенчай го със слава и победа над противниците му за да познаят всички, че с нас е Бог и светите Му ангели. Не лишавай, о архангеле Божий, от твоята помощ и застъпничество и нас, които славим твоето свето име.

Защото, макар и много грешни, ние не искаме да погинем в беззаконията си, но да се обърнем към Господа и да бъдем съживени от Него за добри дела. Озари ума ни със светлината на Божието лице, която непрестанно блести на мълниевидното ти чело, та да можем да разберем Божията воля, блага и съвършена за нас, и да знаем що трябва да вършим и що да презираме и изоставяме.

Укрепи с Господнята благодат нашата слаба воля и немощно желание, та като се затвърдим в Господния закон да престанем да се увличаме от земните помисли и плътските похоти, оприличавайки се на неразумни деца, които тичат по скоропреходните хубости на този свят и заради тленното и земното безумно забравяме вечните и небесни блага.

А над всичко изпроси ни от небето дух на истинско покаяние, нелицемерна скръб по Бога и сърдечно съкрушение за греховете ни; за да изживеем останалото време от живота си не в угода на чувствеността и робството на страстите, но за да изгладим извършените злини със сълзите на вярата и сърдечното съкрушение, с подвизи на чистота и свети дела на милосърдие.

А когато наближи края на живота ни и освобождението ни от оковите на плътта, не ни оставяй, архангеле Божий, беззащитни против духовете на поднебесната злоба, които преграждат възхода на човешката душа към небето; та под твоя закрила да стигнем безпрепятствено дивните райски селения, дето няма печал, нито въздишки, но безкраен живот.

И като се удостоим да видим пресветото Лице на всеблагия Господ и наш Владика, да паднем със сълзи в нозете Му, в радост и умиление да Му възкликнем: Слава на Тебе, наш изкупителю, Който, по преголямата Си любов към нас, недостойните, си благоволил да изпратиш Твоите ангели в служба на нашето спасение. Да бъде!”

Споделям видео запис на Хвалебната песен, който можете да слушате или да четете заедно с мен и да бъдете съпричастни в неДелните дни към всеОбщото моление за мир и благоденствие в 9.00 и в 17.00 часа!

Споделяйте статията, за да достигне посланието на Свети Иван Рилски Чудотворец, до повече българи!

Вярвам, че с повече духовно усърдие, сме способни да предизвикаме мощна Духовна закрила и спасителни Чудеса, каквито не веднъж са се проявявали в хилядолетната българска история!

С любов и уважение:

0 thoughts on “Призоваване на Небесните сили за помощ – послание от Свети Иван Рилски Чудотворец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *