Метлата – една вълшебна помощница

“Отначало си помислих: какво толкова може да ме изненада една обикновена баба, която се нуждае от помощ? Е, с изключение на планината от боклук и огромен житейски опит. Когато видях къщата, промених мнението си. Великолепна сграда, красив двор и изобилие от зеленина. Домакинята не изглеждаше безпомощна, точно обратното, тя беше пълна с енергия и сила. Жизнена старица.

Първото нещо, което видях на прага, не беше котка или куче, а чисто нова метла, която стоеше с дръжката надолу. Мислите за нея не ме притесняваха, като се имаше предвид, че тя не беше единствената странност в тази къща. Реших да попитам бабата за това, което видях. Отговорът беше много впечатляващ:

„Ако искаш да бъдеш като мен и да живееш живота си с късмет, забрави всичко, което знаеше преди. Ще ти разкрия някои добри знамения и тайни, които ще ти променят живота .“

В ежедневието ние сме заобиколени от необясними неща. Съдба, шанс или модел но поведение? Старите обичаи и вярвания имат своята сила! Вярвате или не, нещата се случват.

Домашната метла е много по-нисък клас от гледна точка на нейните технически характеристики, сравнена с прахосмукачката, например. Но ние силно препоръчваме да си купите метла. Малка метличка, скромно стояща в ъгъла, може да играе много по-голяма роля в къщата, отколкото обикновен “обект” за метене на боклук. Метли сега се продават и като сувенири, но преди стотици години е било обичайно да се държат като закрилници от всякакви нещастия.

Метлата има магичен произход, но ако боравите внимателно и правилно, то със сигурност ще ви предпази от злото. За да превърнете средството за метене в талисман, следвайте нашите препоръки.

Как да изберете метла – вълшебница

Купете плетена метла. Най-добрият ден за купуване за мъжете (понеделник, вторник, четвъртък). Желателно е продавачът също да е мъж. Метлата трябва задължително да се хареса на своя собственик, затова изберете най-гъстата и красива

Забранява се да се пазарите! Каква цена поиска продавачът -такава ще платите.

Вкъщи направете парна баня за метлата – накиснете я в продължение на 2 часа в солена вряла вода и я оставете да изсъхне в хоризонтално положение. Тази хитрост ще удължи живота на вашата “помощница”.

Веднага след като метлата изсъхне, намислете желание и почистете къщата. След това направете цялостно почистване.

Винаги измитайте от левия ъгъл до центъра на стаята! По този начин ще оставите късмета в къщата и не метете през прага навън!

 

След почистване винаги оставяйте метлата с дръжката надолу, за предпочитане на прага в левия ъгъл. Това ще изплаши нечестивите хора и ще привлече богатство. На друго място също може да се съхранява, но непременно да се обърне.

Никога не позволявайте на гостите да почистват в къщата ви! В противен случай рискувате да загубите придобитото от вас.

Ако метлата е повредена, не я изгаряйте в домашна камина или печка и не я изхвърляйте близо до къщата. Най-добре е да ѝ благодарите за работата ѝ и да я оставите на кръстопът или на боклука. В същия ден купете нова метла и направете всички манипулации, като започнете с първата точка.

Казват, че в метлата живее духче. Така че го поддържайте чисто и не сменяйте мястото за съхранение.

Колкото по-добра е метлата, толкова по-силна е нейната мощност.

В къщата трябва да има само една метла на стопанката, с която можете да почиствате.

Не можете да почиствате след залез слънце, в противен случай ще изчезне цялото благополучие от дома ви.

Категорично не можете да замитате човек, неженен, защото това може да му донесе самота за живот. Но деца и юноши могат да бъдат пометени, така ще им се отнеме мързела.

Най-доброто време за смяна на метлата е Нова година

Сега в магазините за сувенири продават малки метли – амулети. Те трябва да висят над вратата на прага надолу, за да се избегнат лоши хора в дома, или в кухнята нагоре – за богатство.

Метлата символизира родословното дърво, семейството и благополучието.

Ако сложите метлата с дръжката надолу, пътят за проникване на злите сили в къщата е затворен. Притчите, които са оцелели до този ден, разкриват сакралното значение на този ритуален обект.

Заговор върху метла

Нашите предци вярваха в магическата сила на нещата, които използват в ежедневието си. До наши дни е съхранена стария славянски заговор върху метла. Според вярванията, след като прочетете тези думи върху нова метла, можете да говорите за привличане на просперитет и унищожаване на злия дух. Ако не се страхувате да се обърнете към магията, прочетете тези думи всеки ден на растящата луна.

“Метличке – приятелко, погрижи се за дома ми, пази го от беди, от враждебни врагове. Нека милостта дойде към мен, пази този човек и тази къща. Който с лошо намерение идва, от прага го измети. Дръж далеч от прага ми всяка неприятност, всяко клонче да ме пази от беда, всеки зъл дух, нека не идва в дома ми, а да стои далеч от него. От мъртвия дух, пази ме, не го оставяй в къщата ми. Бедността ми прекъсни, а парички донеси. Нека къщата ми да бъде чаша блага, да бъде изобилна в злато и сребро. Думата е ключът, езикът е замъкът, щастието е на прага ми. Амин. “

Заклинание за богатство

За да спечелите пари в къщата, разпръснете монети в навсякъде и ги оставете за един ден. Тогава ги сметете с новата си метла и казвайте:

„Парите ти смети, богатство донеси, аз ще бъда богата и цялата в злато“ .

В рамките на три дни, дръжте монените в левия ъгъл на стаята, където пазите спестяванията си. След това съберете монетите в буркан и плътно затворете капака. Никога не бива да го отваряте.

Дядовците и бабите ни винаги са използвали знаците, които увеличават богатството и привличат добър късмет. Кой знае, може би те са били прави. За да проверите, определено трябва да опитате.

Много суеверия са оцелели до наше време и се спазват от хората, защото им дават надежда и сила. Но всички те са обединени от голямо чувство – редът трябва да бъде навсякъде, тогава ще се появи благоденствие. Бъдете уверени в себе си, защото за един щастлив живот имате нужда от спокойствие, чистота в къщата и мисълта .

Източник: https://petel.bg/

От моята баба знам, че за да почистите добре дома си, намокрете метлата със Светена вода и напръскайте пода преди да пометете, ако нямате Светена, може с обикновена и наречете “Нека злото да избяга в дън горите Тилилейски! Берекет, здраве и късмет да изобилстват в къщата ми. Дай Боже! Амин!”.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *