Къде се крие златото в теб?

Много често на човек му е трудно да намери своето място в личен или професионален план. Липсата на самоувереност и ясна здравословна оценка за самия себе си, за своите знания, качества, умения и дарби го карат да се лута или да изпада в положение на подтиснатост, нервно напрежение и безпомощност.

Тук ще можете да прочетете един разказ, който случайно намерих във Фейсбук. Този разказ ще Ви накара да се замислите и може би някои от Вас ясно ще усетят, дали са попаднали на подходящите хора и подходящото място, за да реализират себе си – своя творчески и интелектуален потенциал. Ако отговорът е да – значи всичко е наред. Ако отговорът е не, моят съвет към Вас е да не се отчайвате и да не спирате да търсите, защото в Библията е казано: “Който търси намира.”. Ако усещате, че нямате късмет или нещо Ви пречи да реализирате себе си, можете да направите една безплатна консултация с мен и ще Ви помогна да намерите решение на Вашия проблем.

“Един баща казал на сина си:
– Това е часовник, който дядо ти ми даде. Той е на почти 200 години. Преди да ти го дам, отиди до бижутерийния магазин надолу по улицата. Кажи им, че искаш да го продадеш и каква цена ще ти предложат.

Синът отишъл до бижутерията, после се върнал при баща си и казал:
– Предложиха ми 150лв, защото е много стар.

Бащата отвърнал:
– Сега отиди до заложната къща.

Синът отишъл до заложната къща, после се върнал при баща си и казал:
– От заложната къща ми предложиха 10лв, защото изглежда много износен.

Тогава бащата помолил сина си да отиде до музея и да им покаже часовника.

Синът отишъл до музея, после се върнал и казал на баща си:
– Кураторът в музея ми предложи 500 000лв, за да включи този изключително рядък експонат в тяхната безценна антична колекция!

 

къде се крие златото в теб

Бащата отвърнал:
– Исках да ти покажа, че на правилното място може да те оценят по правилния начин. Не търси себе си, ако си на грешното място и не се ядосвай, ако не те оценяват. Не стой на места, където никой не вижда твоята стойност!”

Източник: Facebook

ОСТАВЕТЕ СЪОБЩЕНИЕ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЧАС

ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *