Произхождам от стар Копривщенски род и имам буден възрожденски Дух. Най-съществен принос до момента имам за развитието на българското общество в страната и чужбина, чрез организирани обществени събития – концерти, национални празници и културни мероприятия с цел  засилване на връзката с българските корени с прекрасния ни фолклор и традиции. Пробуждането на заспалия български Дух осъществявам чрез обучения, семинари, уебинари, авторски статии и книги, разработини за развитие на човешкия и божествен потенциал и подхранване на родовата памет, национално самосъзнание и самочувствие на всеки родолюбив българин.

Започнах професионалния си път, в областта на мениджмънта преди 20 години и последоватолно осъществих моето развитие до предприемач и управител на фирма и Председател на българо-баварско Сдружение „Златен феникс“. Преминах успешно през различни професионални квалификации в Германия (13 год.) и натрупах безценен опит в едни от най-динамичните области на корпоративния бизнес, а именно търговия на самолетни двигатели за леката и свръх-лека авиция, маркетинг с брандирани въздушни балони, организиране на международни фирмени и обществени събития, счетоводство и финанси, криза мениджмънт на предприятието, уеб дизайн и подръжка на сайтове.

Три години изучавах Уебдизайн и сайтът ani-pondeva.com е мое дело, в което вложих много любов, време и усилия, за да споделя част от себе си с вас : )

През 2008 година се запознах със законите на Херметизма и започнах да ги прилагам успешно, както и да консултирам и обучавам хора, стремящи се към Духовно развитие и успешна реализация в личен и служебен план.

Изцелението на сина ми през 2016 година, след дълго боледуване и липса на лечение от традиционната медицина в Германия, ме тласна с мощен импулс да изуча и да се посветя на алтернативните методи за лечение, като енергийна психология, регресия, Слънчеви обреди за лечение и пробуждане на душата и тялото, Рефлексна терапия и др.

През 2018 година моето Духовно призвание се прояви, като завърших успешно Международна Академия за холистична медицина в Австрия и създадох Академия за душата в Розенхайм. Проведох множество индивидуални и групови обучения и терапии в Мюнхен, Розенхайм и Нюрнберг, като едновременно с това развивах успешна обществена дейност близо 7 години, като ръководител на група за български народни танци „Нестинарка“- Розенхайм.

Като Духовна лечителка и преподавателка в Академията, през годините работих с чужденци и с българи с проблеми от всякакъв характер, както и с множество двойки, които възстановиха хармоничните си взаимоотношения, получавайки едно по-задълбочено разбиране за Свещената връзка между мъжа и жената. Имам богат опит с деца и юноши и открих безценни техники за освобождаване от зависимости – видео игри, уеб приложения и др., както и за подхранване на пълноценна връзка между родители – дете. Разреших множество неразрешими от традиционната медицина случаи чрез метода на Рефлексната терапия.

През 2021 година се завърнахме с моя син на родна земя и продължих дейността на Академията в Пловдив, София, Трявна и Обзор, също така танцовата група продължи срещите си в стария град в Пловдив.

С моето завръщане на родна земя в мен се породи вдъхновението да напиша книга за Силата на Живото българско слово и как да задействаме Кода на българите,  като първите стъпки са да изчистим българския език от чуждиците и с осъзната работа да възстановим нашето българско самосъзнание.

Вярвам, че човек не може да се развива пълноценно, ако не развива своето национално самосъзнание, изучавайки своята Духовна култура и Духовна история. В момента съществуват стотици форми на обучения в България – цял океан, от корпоративен мениджмънт, онлайн маркетинг до учения базирани на Квантовата физика и Струнната теория за паралелните вселени и стигнем до древните учения на Ведите, Йога и Лао Дзъ.

В Академия за душата се изучават българските Духовни учения – Орфеизъм, Богомилство, Учението на Беинса Дуно и Ранното Православно християнство, датиращо от 1 век след раждането на Христа. Една огромна съкровищница, надхвърляща по стойност и съдържание човешките представи за хилядолетно познание.

Това е гласът на моето сърце, който следвам –

отварям заедно с вас един Духовен храм на доверието, любовта и светлината, 

в който се задейства силата за самолечение,

която всеки от нас притежава,

за да преоткрием Божествените дарби в себе си и връзката с Всемирната душа.“

Ани Пондева IYI

 

Още за мен

Връзка с корените
Произход

Колкото повече знаеш за корените си, толкова по-голяма СИЛА можеш да черпиш от тях и да ги поливаш със Жива вода – ЛЮБОВТА!

Научи повече

Жизнен път и развитие
автобиография

Кратка история на моя жизнения път. Образование и Професионално развитие в България, Германия и Австрия и реализирани проекти.

Научи повече

Духовно пробуждане
Посвещение

Мъката на изтерзаното майчино сърце и горещите молитви към Бог и Света Богородица, промениха живота ми за ВИНАГИ!

Научи повече

Обществен живот
Опитност

Обществена дейност у нас и в Чужбина. Осъществяване на множество Културно-просветни събития и национални празници в чужбина.

Научи повече

Мисия и ценности
Академия

През 2018 година положих основите на Духовна Академия в Розенхайм, Германия, което доведе до обединение на множество българи с изявен български Дух.

Научи повече