Обществен живот и дейност

Ани Пондева има богата автобиография и активен обществен живот и дейност в различни области на човешкото развитие. Тя е сертифициран Mентор – Майстор лечител в Международна Академия за Energiearbeit und MENTALTRAINING nach Reinbowman в Австрия, биоенергийна и духовна лечителка, посветена в Старобългарското лечебно изкуство, писателка, преподавателка и изследователка на човешката душа и Всемирните закони, манифестор, управител на фирма, създател на Духовна Академия Оренда – ДАО, Председател на Културно Сдружение “Златен феникс” в Розенхайм, организатор на българо-немска група за български народни танци “Нестинарка” в Розенхайм, обществена деятелка в Бавария и майка на прекрасен син.

Автор и уебдизайнер е на сайта www.ani-pondeva.com, фейсбук групата “Пробуди се с Ани”, фейсбук страницата “Ани ПонДева” и ютуб канала “Ани Пондева. Практиката й включва осъществяване на различни проекти в областта на културно-просветното дело в България и чужбина, индивидуални и групови лечебни терапии, консултации, обучения и семинари на живо и онлайн.

През 2018 г. тя създава Духовна Академия Оренда – ДАО, където ръководи групови обучения и семинари на теми, свързани с ментална трансформация, Духовно лечение, Свещеното лечебно изкуство, Древнобългарско лечебно изкуство, Равновесие на мъжката и женската сила, Кристална терапия и Кристална хирургия, Естествознание за любовта, семейните взаимоотношеня и богатството.

Ани живее 13 години в Розенхайм, където успява да натрупа богат опит през последните години със стотици индивидуални лечебни сесии за деца, възрастни, партньори, за домашни любимци, като работи с личен прием в кабинета си и от разстояние (онлайн). Резултатът е един – Здрав дух в Здраво тяло!

Също така осъществява десетки групови терапии, в които се изпълняват старобългарски Слънчеви обреди за завръщане на душата към самата себе си и възстановяване на връзката на душата с духа на блгоденствието и парите.

Провежда десетки групови срещи – беседи с практическа част с българската общност в Мюнхен, Нюрнберг и Розенхайм на различни езотерични теми, като особено внимание отдава на българския фолклор и традиции, Магическата и лечебна сила на българското хоро, на старата българска вяра и духовна история.

Нейната практика включва работа не само с хора от българската общност, а всеки, който пожелае да бъде преведен по Пътя на своето изцеление и духовно пробуждане, е придружен от Лечителката, независимо от своята национална принадлежност.

Преди повече от 14 години животът я отвежда в Розенхайм, едно малко градче, намиращо се между Мюнхен и Залцбург, където също е живял известният лечител – Бруно Грьонинг. Мястото е особено магнетично и е заредено с енергията на множество красиви езера в подножието на Алпите.

За Бруно Грьонинг, Ани казва: Не е случайно, че Бог ме изпрати на това място, където този “Човек от Бъдещето” е показал, как могат да бъдат излекувани 10 000 човека наведнъж и да науча, че тази изначална сила я притежава всеки един от нас.”

За тези, които не са чували неговото име, ще кажа, че той дава познанието на хората след Втората световна война за: 

  • Това, което всички древни народи с високоразвити култури са знаели
  • Това, което прочути лекари от Новото време (Парацелз, Ханеман…) са използвали
  • Това, което науката успя да потвърди с някои основополагащи открития:

Има една висша сила, която е основата на всичко живо и може да изцелява!

Бруно Грьонинг я е наричал жизнена сила, благотворна сила, хайлщром или Божествена сила. Той е имал много ясно интуитивно познание за нея, което посредством своето простичко учение е направил достъпно и полезно за всички хора.

 

Обществена дейност в България, Бавария и Тирол

Ани се изявява още и като активен обществен деец, организирайки различни обществено-полезни и културни мероприятия. Тя е една родолюбива българка, а отрастването й в родния град на майка й – Копривщица изиграва своята роля и досега Ани носи и пази в себе си Възрожденския дух.

През 2008 година, преди да замине за Германия, основава Сдружение на ЕкоАктивистите и подема успешна кампания в гр. Пазарджик за изчистване и облагородяване на града. Също така полага основите на Сдружение на българските майки и стартира кампания за ремонтиране на старите и построяване на нови детски площадки на територията на община Мирково. Във връзка с тези кампании Ани казва:

„Подемайки тези инициативи, аз чувствах дълбоко в себе си, че изпълнявам своя майчин и граждански дълг на българка. Въпреки, че се срещнах с дълбокия песимизъм на хората и с тяхното безверие, аз продължих напред и резултатие не закъсняха. Хората често ми казваха „Една птичка пролет не прави”, но след това видяха, че ако птичката е Бяла лястовица – символ на Вярата, която не се отказва, въпреки всичко, то тогава стават промени, за които не са допускали, че са възможни. Радваше ме най-вече, че всичко това породи едновременно и радост и пробуждане в душите на хората за нещо хубаво и ново в живота им. Не ми е дадено да се занимавам с политика и не желая, но съм дейна обществена личност и обичам народа си, милея за Родината си и се гордея с историята и произхода си!”

обществен живот и дейсност

Динамичен обществен живот и дейност тя продължава да има  и след преместването й да живее в Германия.

През 2013 година основава, както самата тя я нарича „самодейна Българо-баварска група за Български народни танци „Нестинарка”.

От съществуването й до днес, Ани организира различни културни мероприятия за българите в Бавария и Тирол за отбелязване на българските празници. Тя е председател на Българо-баварското Дружество „Златен Феникс”, основано през 2018 година.

 

Ани по образование е икономист и завършва през 2003 г. „Индустриален мениджмънт” в Хранително-вкусовия институт в Пловдив. В Германия повишава квалификациатя си, като се обучава в „Online Marketing und E-Commers“. Повече от десетилетие работи като мениджър продажби и организатор на обществени събития и семинари в големи компании в България и Германия.

През 2016 г, „Нейният Път” я отвежда на един семинар на лечителя Райнхард Щенгел в Мюнхен, на който разбира, че има развити лечебни качества. Така през 2018 година, Ани завършва с отличие своето обучение в неговата Академията за холистична медицина и енергийни техники за лечение в Австрия.

2018 г. е една Чудотворна година за нея, защото се сбъдва една дългоочаквана мечта на Ани – тя осъществява едно невероятно-обогатяващо 13-т дневно пътешествие по старобългарските светилища,манастири и високоенергийни места в България, на които са живяли светци в близкото и далечно минало. По време на това пътешествие е посветена в Старобългарското лечебно изкуство и, завръщайки се в Германиия полага основите на Духовна Академия Оренда – ДАО.

обществен живот и дейност

За себе си Ани казва: „Аз не лекувам. Аз съм проводник за Божествената сила и това ме превърна в Лечителка. Истинските енергийни лечители не лекуват. Такива са били Преподобна Стойна и Бруно Грьонинг, емблематични лечители и духовно посветени учители за миналия век.  

В действителност лекува Божествената сила, чиито проводник са те самите, а за да станат проводник е нужно да са постигнали определена чистота на ума, сърцето и тялото – мисли, чувства и действия.

След като се научих да владея съзнателно моята вътрешна сила, се превърнах в проводник на Божествена Сила. Преди това преминах през дълбоко лечение и преображение на душата и тялото и след усилена духовна работа и интензивно обучение в Академията в Австрия, се превърнах в ментор-майстор лечител. Посвещението ми в Старобългарското лечебно изкуство ми даде прекрасна завършеност в работата и духовния ми живот.

Вярвам в безграничния потенциал на човешката душа и че няма болест на този свят , която да не се лекува. Пътят на посвещението е Златен и древен – първо се лекува душата, за да се излекува и тялото и едва тогава може да се развият пълноценно и божествените дарби, заложени в човека!”

След това Духовно посвещение, Ани е призната за експерт в областта на алтернативната медицина от нейни колеги от Австрия, Германия и Швейцария, които я посещават за лечебни терапии.

Интересно е да се отбележи, че Ани работи с хора от различни възрастови групи, започвайки от новородени до най-възрастната й клиентка, която е на 82 години.

А не по-малко разнообразна е проблематиката на случаите, с които се е срещала Биоенергийната терапевтка: разрешаване на тежки, лични и професионални казуси, отработване на кармични уроци, хронична умора, хронични заболявания,, уплаха при шокови ситуации, бърн аут процес, мигрена, тикове, безсъние, страхове, фобии, паник атаки, депресии, натрапчиви мисли и усещания, безпокойство, нервно напрежение, липса на обоняние, заболявания на опорно-двигателната система, онкологични заболявания, колики, колит, гастрит, язва, заболявания на дихателната система, физически и психически неразположения от всякакъв характер.

Крайният резултат от приложеното лечение при 98% от случаите е напълно успешен. Това са хората, които достигат до цялостно оздравяване, следвайки насоките и напътствията на Енергийната лечителка. 2% са случаите, които не са толкова ползотворни, поради не следване на нейните препоръки за самостоятелна работа или прекъсване на цялостната терапия.

Още един от най – приятните резултати от нейната лечителска дейност е, че хората, които приема, тя нарича “ДобреДошлите” и за нея те са много повече от клиенти или пациенти, защото се превръщат просто в приятели, което е изумително. Тя казва:

„Осъществява се трайна сърдечна връзка между хората, когато осъзнато взаимно даряват, разменяйки благата на своя труд един с друг и това е естествен процес на осъществяване на доброто в нас.„

Любопитно е как я наричат още нейни клиентки, изразяващи своята благодарност в Златната книга на лечителката. Тук ще поместим малка част от това огромно море от Благодарност:

„През живота на човек се случват безброй събития и срещи! Срещи със специални хора – Тя е Бялата жена – Ани! Благодаря за мирът, който донесе в живота ми! Благодаря за всички ценни уроци и вярата, с която ме захранваш всеки път! И да, да, дааа…..аз дишам и усещам с наслада всяко благоуханно цветенце благодарение на ТЕБ! УРА имам си нос! Магдалена Георгиева.

„Когато освободиш душата – тялото започва да ликува. Срещите ми с Ани са едно пътуване в освободеността на душата ми, носещи ми здраве, енергия и свобода. Когато за първи път се срещнахме имах проблеми с носа, коленете, а днес след операция на халокс на двата крака и след работата й с мен за изчистване на блокажи почувствах лекота в движението на големите пръсти на краката. Благодаря на съдбата, че ме срещна с нея и ми носи топлина далече от родината!” – Пенка Радева

„Мила Ани, ти си едно прекрасно цвете, с много прекрасна енергия. Ти носиш светлина и любов, която ни я предаваш на нас. Благодаря ти, че те срещнах и че ме зареждаш всеки път, когато те срещна с твоята кристално чиста енергия. Благодаря ти Ани!” – Еми Георгиева Иванова

„Благодаря ти, мила Ани, за прекрасните часове, които ми подари! Благодаря ти, за всеотдайността, с която ме обгради. Ти си ми като слънцето и възраждаща, като пролетта. Зареждаш ме с любов и с желание за живот. И физически, и психически се чувствам по-добре. Докосването до теб е едно вълшебство. Благодаря ти от цялото си сърце, прекрасна чародейке!“ – Маргарита Антонова

През 2021 година тя се завърна окончателно от Германия на родна земя и сега живее в стария град Пловдив, където се намира нейният кабинет. Организира групови семинари за пробуждане на душата и каляване на българския Дух в Пловдив, София, Трявна и на Черноморието. Автор е на книгата “Силата на живото слово”, която дава отговор на въпроса: как да задействаме кода на българите. Можете да изтеглите първа част безплатно от тук.

Четиридесет и две годишната лечителка, писателка и духовна будителка, с радост споделя, че желанията й от нейното детство са се сбъднали и сега тя с огромна любов и себеотдаденост организира обучения в своята Академия и е на разположение на всеки, който пожелае, да го преведе по пътя на неговото духовно и физическо изцеление и творческо и интелектуално себеосъществяване.

Автор:  Магбюле Папазова

Д-р на Историческите науки и Магистър – българска фиология

Свещено равновесие на душата и тялото