Виртуален киносалон на Академията

floral-decor

Тук можете да намерите една малка колекция с филми на духовна, романтична и езотерична тематика. Някои от тях можете да гледате директно, други са само трейлъри. Няма да ви препоръчам източник за трейлърите, тъй като всеки на своя отговорност може да изтегли или да гледа избрания филм от безплатен сайт за филми или на DVD.

 

Приятно гледане!

 

 

 

Колибата

Сюжет

По едноименния  роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг.

След отвличането и предполагаемата кончина на Миси (Амели Ив) – най-малката дъщеря на Макензи Алън Филипс (Сам Уърдингтън), той получава писмо. Мак подозира, че е изпратено от Бог. В него молят Мак да се върне в колибата, където може би е била убита Миси.

Преди това единствената следа, която похитителят е оставил след себе си, е разкъсаната окървавена рокличка на Миси, която полицията открива в изоставена колиба в планина в щата Орегон.

Мак се връща там за първи път след инцидента отпреди 4 години и се сблъсква с неща, които ще променят живота му.

АРКАНУМ - тайната на тайните

Да се загубиш нарочно

Сюжет

Филмът е направен по действителен случай.

Френския филм „Прекрасно зелено“ можете да гледате тук

 

Сюжет

Филмът на Колин Соро разказва с изтънчен френски хумор историята на Мила (в ролята самата Колин Соро) от Зелената планета, която пристига на Земята с мисията да помогне на обърканите и изостанали земляни.

Жителите на Зелената планета, от където идва тя, живеят в пост-капиталистическо общество, в което парите и пазарите са нещо отдавна забравено и ненужно, няма йерархия, решенията се вземат на общи събрания на принципите на пряката демокрация, не съществува корпоративно разделение на труда.

Войната, ГМО и екологичното разрушение, отчуждението, експлоатацията и трупането на печалба отдавна са отстъпили място на разбирането за единство с природата, справедливостта, солидарността и самоуправлението. Филмът от 1996 година поставя по забавен начин фундаментални въпроси, които са още по-актуални днес, в лицето на екологичното разрушение и тоталната криза, в която живеем.

Една великолепна комедия, която ще ви рзсмее от сърце, но и ще ви накара дълбоко да се замислите върху начина на живот, който всеки води в ежедневието си и доколко този процес е съзнателен или не.

Най-странната тайна на света

Промяната от амбиция към смисъл

Воин на мира - целият филм

Сюжет

Eдин прекрасен духовен филм по книгата на Дан Милман – за духовният път и отношенията Учител и ученик, за трудностите, препятствията, трансформацията и промяната на мислене и живот. Дан (Скот Мичловиц) е ученик в колеж и световноизвестен атлет, който чувства, че нещо в живота му липсва.

Случайността го среща със загадъчния Сократ (Ник Нолти), който повежда Дан на духовна одисея, която превръща неговия иначе така “перфектен” живот в тотална бъркотия. Ненадейно той има възможността да открие изненадващия и могъщ път към просветлението и истинското осъзнаване на стойността на победата.

Вангелия - жизнения път на баба Ванга

Сюжет

Необикновеният жизнен път на Ванга е разкрит в 12 серии, които са направени с много фин усет и много любов от руския народ, към една душа, дошла на земята, за да бъде мост между два свята и да помогне на хиляди  човешки същества да намерят пътя към вярата в бог и в добродетелите.

Това е една невероятна житейска история, вълнуваща и разтърсваща, преобръщаща представите за света и поучителна – изключително ценна за всеки, който нарича себе си българин.

 

Чужденецът - целият филм

Сюжет

Младият французин Жерар е в командировка в България. Съдбата неочаквано го среща с буйната Магдалена. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие селото, в което живее тя, без да познава нрава и езика на неговите обитатели.

Една увлекателна комедия с красиви картини от автентичното българското село и вдъхновяващи преживявания, които ще ви накарат да се смеете от сърце…

Преследване на щастието - трейлър

Сюжет

Уил Смит участва в тази завладяваща история, вдъхновена от живота на Крис Гарднър – търговец от Сан Франсиско, който се опитва да изгради бъдеще за себе си и за 5-годишния си син Кристофър (Джейдън Смит). Когато приятелката му Линда (Танди Нютън) ги изоставя, Крис трябва сам да се грижи за Кристофър. Упорството му дава резултат и той получава неплатен стаж в брокерска къща, където само един от двайсетте стажанти ще получи работа.

Но Крис не получава заплата и двамата със сина му са принудени да живеят на улицата, в подслон за бездомници и дори в метрото. Благодарение на самочувствието си и любовта и доверието на сина си, Крис Гарднър се справя с всички предизвикателства и се превръща в легенда на Уолстрийт.

Блубери - трейлър

Сюжет

Шаманството е основата на историята – лекуването на душата, възстановяването на баланса, призоваването на духовете и природните сили.

Свещенодействия и мескалинови видения, борба със страховете и ‘черните езици’, пресъздадени в интересна визия. 

Красиви кадри, мистика и омагьосваща музика. Жанрът на Блубери е уестърн, но един психотропен уестърн, умело миксиращ кадри на динамични преследвания, приключения и фантазии, мистични шамански ритуали, психеделични халюцинации, изпипана до съвършенство графика, и поредица от чудесни пейзажи.

Действието се развива по време на първите заселници в Америка – хора от различни краища на света, бягащи от закона или просто авантюристи, търсачи на съкровища, истини и бъдеще. Майк Блубъри е шериф на малкото западно градче Палмито, опитващ се да съхрани мир между заселниците и индианците, спасили живота му преди години, след кармичната му среща с Уоли Блонт.

Филмът започва със спомените му за тази случка, която неосъзнато направлява живота му. Нещата започват да се случват скоростно след като Майк отново се среща със загадъчния убиец Уоли, превърнал за един ден градчето му в пъкъл, и възвръщайки дълбоко заровените му спомени. Сега той трябва да се срещне с душата на Блонт.

Шаманът Руни, с когото са израснали заедно като братя, след злополучния инцидент е мъдър и ценен водач на Блубъри, по пътя му към Свещените планини, където той трябва да се бори със собствените си демони и да освободи духа си. “When the angels kiss the demons,… you’d better be ready!”казва Руни. Уникален завършек.

Атлас изправи рамене - трейлър

Сюжет

Филмът е направен по книгата на Айн Рийд. Ето за какво се разказва.

„Атлас изправи рамене” превръща Айн Ранд не само в един от най-популярните писатели, но и в един от най-влиятелните мислители на съвременния свят.

Това е удивителната история на човек, който казва, че ще спре света… и го прави. Със страхотния си замисъл, със спиращото дъха напрежение, „Атлас изправи рамене” не прилича на никоя друга книга, която сте чели.

С този роман Ранд поставя фундаментите на своята философия, наречена обективизъм, в чиято основа е рационалният личен интерес.

Това е „криминална история” от най-висока класа – но не за убийството на човешкото тяло, а за убийството – и възкресението – на човешкия дух. Главните герои на романа, индустриалците Дагни Тагарт и Ханк Риърдън, имат куража да управляват бизнеса си въпреки налаганите от държавата регулации и ограничения, въпреки атаките и хулите от страна на интелектуалци и политици, въпреки укорите, че експлоатират хората. И докато останалите индустриалци загадъчно изчезват, а икономиката колабира, Дагни и Риърдън научават значението на рационалния морал.

С ненадмината фантазия и спиращо дъха напрежение „Атлас изправи рамене” ще ви потопи в един имагинерен свят – светът на победилия социализъм, в който обществото и стопанството бавно колабират в следствие на изчезването на основните двигатели на прогреса – хората на разума, новаторите.

Омагьосан ден - трейлър

Сюжет

Циничен метеоролог в командировка открива, че преживява отново един и същ ден, докато не стане по-добър човек.

Хубав, забавен и много идеен филм за положителната промяна и до какво води тя. Грубоватия, темпераментен телевизионен синоптик Фил Конърс, е изпратен в командировка в Пънксътони, щата Пенсилвания, за да отрази местните празненства по случай Деня на мармота. Когато неочаквана снежна буря го принуждава да прекара нощта в хотел в града, Фил се събужда с чувството, че някакви неясни, свръхестествени сили го карат да преживява един и същ ден отново и отново – докато нещо в него самия не се промени към по-добро.

Изпълнен с цитати от всички коледни класики, за които се сетите, “Омагьосан ден” очарова именно с простия си сюжет. Режисьорът и съсценарист Харолс Реймс показва вещина, майсторски водейки история, която иначе би се превърнала просто в непрестанни повторения.

Сценарият е изкусен, невероятно смешен и верен на своята наглед странна вътрешна логика. А Бил Мъри придава необходимата комедийна острота в присъщия си, напълно неподражаем стил.

Ангели - целият филм

Сюжет

Клаудио е богаташ и бързо сменя момичетата. Луиза е единствената, за която би жертвал живота си. Той е избран да стане ангел и започва обучението си с наставник. Щом спаси три души, ще избере дали да остане на небето или отново да се превърне в човек.

Необикновеният пастир

Сюжет

Една вдъхновяваща история, която засилва вярата и вдъхва надежда за нов живот!

Следвай ме

Сюжет

Един филм-пътуване.

Двама души – Иван и Мария – се срещат случайно на пътя. Всеки е тръгнал в своя посока – към своите проблеми и своя свят. Постепенно обаче пътят им се оказва общ. Защото и двамата са зависими от своето минало и сега опитват да си помогнат един на друг, за да отхвърлят тази зависимост и да започнат живота си на чисто.

Телевизионен филм.

България, 2003г., 75 мин.

Сценарий: Дочо Боджаков, Марин Дамянов

Режисьор Дочо Боджаков

Оператор Иван Варимезов

Музика Теодосий Спасов

В ролите: Христо Шопов, Биляна Петринска, Стойчо Мазгалов, Христо Гърбов, Михаил Мутафов

Привличане - целият филм

Сюжет

Режисьор: Мартин Макариев

Участват: Яна Маринова, Владимир Пенев, Клои Рахал, Башар Рахал, Луиза Григорова, Александър Сано, Койна Русева, Николета Лозанова, Радина Боршош, Живко Симеонов, Живко Сираков

Сюжет:

Младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова) е разкъсвана между любовта си към училището, което баща й е основал и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите й я уважават, а учениците – обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, когато директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова (Койна Русева).

Повереният на Лора 12-ти клас също е изправен пред проблеми. Диана (Луиза Григорова), дъщеря на основния спонсор на елитното училище ( Башар Рахал), е красива и секси лигла, която не пропуска да демонстрира луксозния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи със секс или пари. Дори това да е гаджето на най-добрата й приятелка Соня (Радина Боршош). Манипулациите на Диана водят до разразяването на скандал, в центъра на който е секс клипче с нейни съученици, заснето в танцовата зала на Лора Ангелова.  Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика – Калин Соколов (Александър Сано). Училищните връзки неизменно ще го оплетат. Чия страна обаче ще избере той?

Месец преди абитуриентския бал на своя клас, Лора Ангелова ще трябва да докаже на всички, че верният избор винаги е по-труден, но си струва!

Хан Аспарух

Сюжет

Един от шедьоврите на българското игрално кино. Приятно гледане!

Хитър Петър

Сюжет

Завладяващата история на Хитър Петър и необикновените му приключения ще ви разсмеят до сълзи.

Опознай родината, за да я обикнеш

Сиромашка радост по Елин Пелин

Сюжет

Една история, докосваща дълбоко българската душа!

Те живеят / They Live (1988)

 Целият филм можете да гледате тук.

 

Сюжет

Когато човек вади от джоба си банкноти, с изненада установява, че от тях се излъчва посланието „Това е твоят Бог“.

Някои иначе добре познати лица от средствата за масова информация, а и много от хората по улиците, в действителност имат не съвсем човешки облик.

Филмът е уникален и въпреки, че е направен преди 32 години дава ясна преспектива на света, в който живеем днес и го прави по един разтърсващ начин.

 

Да разлаем кучетата / Wag the Dog (1997)

Целият филм можете да гледате тук.

 

Сюжет

По-малко от две седмици преди президентските избори на САЩ избухва скандал, който заплашва да осакати шанса на досегашния президент да бъде преизбран. Преди инцидентът да е постигнал необратими щети, в Белия Дом пристига Конрад Брийн (Робърт Де Ниро), който е известен с умението си да манипулира политиката, пресата и най-вече американския народ.

Предугаждайки реакциите на медиите, Брийн умело отвлича вниманието от скандала, като създава по-голяма и по-хубава история – война. С помощта на Стенли Мос (Дъстин Хофман) прочут холивудски продуцент, Брийн събира изключителен кризисен екип, който да режисира световен конфликт, какъвто никога не са виждали по CNN.

Светлина в тунела - трейлър

Сюжет

„Светлина в тунела” проследява три истории на хора, преживели нещо травматично.

Филмът показва приближаването на фабулите една към друга, докато не достигнат своя катарзис в една сцена. Самият Клинт Истууд сравнява структурата на филма с Френските филми, „където историите се съсредоточават в една точка и съдбата приближава хората един към друг.”

Джордж (Мат Деймън) е работник във фабрика, който може да разговаря с мъртвите, но предпочита да не го прави. Мари (Сесил Де Франс) е телевизионна журналистка, оцеляла след цунами. Маркъс и Джейсън (Франки и Джордж МакЛарън) са близнаци, но Джейсън загива в автомобилна катастрофа, а Маркъс се опитва да се свърже с него в отвъдното.

Сценарият е написан от номинирания за два Оскара Питър Морган („Последния Крал на Шотландия”, „Кралицата”, „Фрост/Никсън”).

Светът е голям и спасение дебне от всякъде

Сюжет

Сценарист и режисьор: Стефан Командарев

В ролите: Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Анна Пападопулу, Васил Василев-Зуека, Людмила Чешмеджиева и др.

Играта е бягство или спасение. Съдбата е хвърлен зар на ръба между шанса и уменията

Каква игра? За един млад мъж извън родината, без памет и чувства, играта, може би, е изход. Това е историята на едно българско момче, израснало като германец. След трагична катастрофа порасналият Алекс не помни нищо, дори своето име. В опит да го спаси от амнезията, дядо му Бай Дан го повежда на пътешествие из миналото, прекосявайки половин Европа в игра на…табла. Играта, която символизира живота – в нея има шанс и разум, късмет и избор. С нея Алекс ще открие най-важното – себе си…

de_DE