Виртуален киносалон на Академията

floral-decor

Тук можете да намерите една малка колекция с филми на духовна, романтична и езотерична тематика. Някои от тях можете да гледате директно, други са само трейлъри. Няма да ви препоръчам източник за трейлърите, тъй като всеки на своя отговорност може да изтегли или да гледа избрания филм от безплатен сайт за филми или на DVD.

 

Приятно гледане!

 

 

 

Колибата

Сюжет

По едноименния  роман (2007 г.) на канадския автор Уилям Пол Янг.

След отвличането и предполагаемата кончина на Миси (Амели Ив) – най-малката дъщеря на Макензи Алън Филипс (Сам Уърдингтън), той получава писмо. Мак подозира, че е изпратено от Бог. В него молят Мак да се върне в колибата, където може би е била убита Миси.

Преди това единствената следа, която похитителят е оставил след себе си, е разкъсаната окървавена рокличка на Миси, която полицията открива в изоставена колиба в планина в щата Орегон.

Мак се връща там за първи път след инцидента отпреди 4 години и се сблъсква с неща, които ще променят живота му.

Тайната на силата на мисълта

Отвъд светлината

Сюжет

Филмът е направен по действителен случай.

Френския филм „Прекрасно зелено“ можете да гледате тук

 

Сюжет

Филмът на Колин Соро разказва с изтънчен френски хумор историята на Мила (в ролята самата Колин Соро) от Зелената планета, която пристига на Земята с мисията да помогне на обърканите и изостанали земляни.

Жителите на Зелената планета, от където идва тя, живеят в пост-капиталистическо общество, в което парите и пазарите са нещо отдавна забравено и ненужно, няма йерархия, решенията се вземат на общи събрания на принципите на пряката демокрация, не съществува корпоративно разделение на труда.

Войната, ГМО и екологичното разрушение, отчуждението, експлоатацията и трупането на печалба отдавна са отстъпили място на разбирането за единство с природата, справедливостта, солидарността и самоуправлението. Филмът от 1996 година поставя по забавен начин фундаментални въпроси, които са още по-актуални днес, в лицето на екологичното разрушение и тоталната криза, в която живеем.

Една великолепна комедия, която ще ви рзсмее от сърце, но и ще ви накара дълбоко да се замислите върху начина на живот, който всеки води в ежедневието си и доколко този процес е съзнателен или не.

Най-странната тайна на света

Промяната от амбиция към смисъл

Воин на мира - целият филм

Сюжет

Eдин прекрасен духовен филм по книгата на Дан Милман – за духовният път и отношенията Учител и ученик, за трудностите, препятствията, трансформацията и промяната на мислене и живот. Дан (Скот Мичловиц) е ученик в колеж и световноизвестен атлет, който чувства, че нещо в живота му липсва.

Случайността го среща със загадъчния Сократ (Ник Нолти), който повежда Дан на духовна одисея, която превръща неговия иначе така “перфектен” живот в тотална бъркотия. Ненадейно той има възможността да открие изненадващия и могъщ път към просветлението и истинското осъзнаване на стойността на победата.

Повелтелката на подправките - целият филм

Сюжет

В Индия Тило има способността да предсказва бъдещето. Когато родителите й биват убити от бандити, тя е отвлечена, но избягва и е отгледана от Първата майка в духа на традиционен култ към подправките.

Тило става Господарката на подправките и е изпратена в Сан Франциско с мисия да следва три основни правила: да помага на клиентите да осъществят желанията си с помощта на подправките, но никога нейните; никога да не излиза от магазина и никога да не бъде докосвана по кожата.

Когато среща красивия американски архитект Дъг, тя усеща голямо привличане и желание към него, нарушава първото правило и бива наказана от подправките.

Чужденецът - целият филм

Сюжет

Младият французин Жерар е в командировка в България. Съдбата неочаквано го среща с буйната Магдалена. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие селото, в което живее тя, без да познава нрава и езика на неговите обитатели.

Една увлекателна комедия с красиви картини от автентичното българското село и вдъхновяващи преживявания, които ще ви накарат да се смеете от сърце…

Преследване на щастието - трейлър

Сюжет

Уил Смит участва в тази завладяваща история, вдъхновена от живота на Крис Гарднър – търговец от Сан Франсиско, който се опитва да изгради бъдеще за себе си и за 5-годишния си син Кристофър (Джейдън Смит). Когато приятелката му Линда (Танди Нютън) ги изоставя, Крис трябва сам да се грижи за Кристофър. Упорството му дава резултат и той получава неплатен стаж в брокерска къща, където само един от двайсетте стажанти ще получи работа.

Но Крис не получава заплата и двамата със сина му са принудени да живеят на улицата, в подслон за бездомници и дори в метрото. Благодарение на самочувствието си и любовта и доверието на сина си, Крис Гарднър се справя с всички предизвикателства и се превръща в легенда на Уолстрийт.

Блубери - трейлър

Сюжет

Шаманството е основата на историята – лекуването на душата, възстановяването на баланса, призоваването на духовете и природните сили.

Свещенодействия и мескалинови видения, борба със страховете и ‘черните езици’, пресъздадени в интересна визия. 

Красиви кадри, мистика и омагьосваща музика. Жанрът на Блубери е уестърн, но един психотропен уестърн, умело миксиращ кадри на динамични преследвания, приключения и фантазии, мистични шамански ритуали, психеделични халюцинации, изпипана до съвършенство графика, и поредица от чудесни пейзажи.

Действието се развива по време на първите заселници в Америка – хора от различни краища на света, бягащи от закона или просто авантюристи, търсачи на съкровища, истини и бъдеще. Майк Блубъри е шериф на малкото западно градче Палмито, опитващ се да съхрани мир между заселниците и индианците, спасили живота му преди години, след кармичната му среща с Уоли Блонт.

Филмът започва със спомените му за тази случка, която неосъзнато направлява живота му. Нещата започват да се случват скоростно след като Майк отново се среща със загадъчния убиец Уоли, превърнал за един ден градчето му в пъкъл, и възвръщайки дълбоко заровените му спомени. Сега той трябва да се срещне с душата на Блонт.

Шаманът Руни, с когото са израснали заедно като братя, след злополучния инцидент е мъдър и ценен водач на Блубъри, по пътя му към Свещените планини, където той трябва да се бори със собствените си демони и да освободи духа си. “When the angels kiss the demons,… you’d better be ready!”казва Руни. Уникален завършек.

Атлас изправи рамене - трейлър

Сюжет

Филмът е направен по книгата на Айн Рийд. Ето за какво се разказва.

„Атлас изправи рамене” превръща Айн Ранд не само в един от най-популярните писатели, но и в един от най-влиятелните мислители на съвременния свят.

Това е удивителната история на човек, който казва, че ще спре света… и го прави. Със страхотния си замисъл, със спиращото дъха напрежение, „Атлас изправи рамене” не прилича на никоя друга книга, която сте чели.

С този роман Ранд поставя фундаментите на своята философия, наречена обективизъм, в чиято основа е рационалният личен интерес.

Това е „криминална история” от най-висока класа – но не за убийството на човешкото тяло, а за убийството – и възкресението – на човешкия дух. Главните герои на романа, индустриалците Дагни Тагарт и Ханк Риърдън, имат куража да управляват бизнеса си въпреки налаганите от държавата регулации и ограничения, въпреки атаките и хулите от страна на интелектуалци и политици, въпреки укорите, че експлоатират хората. И докато останалите индустриалци загадъчно изчезват, а икономиката колабира, Дагни и Риърдън научават значението на рационалния морал.

С ненадмината фантазия и спиращо дъха напрежение „Атлас изправи рамене” ще ви потопи в един имагинерен свят – светът на победилия социализъм, в който обществото и стопанството бавно колабират в следствие на изчезването на основните двигатели на прогреса – хората на разума, новаторите.

Омагьосан ден - трейлър

Сюжет

Циничен метеоролог в командировка открива, че преживява отново един и същ ден, докато не стане по-добър човек.

Хубав, забавен и много идеен филм за положителната промяна и до какво води тя. Грубоватия, темпераментен телевизионен синоптик Фил Конърс, е изпратен в командировка в Пънксътони, щата Пенсилвания, за да отрази местните празненства по случай Деня на мармота. Когато неочаквана снежна буря го принуждава да прекара нощта в хотел в града, Фил се събужда с чувството, че някакви неясни, свръхестествени сили го карат да преживява един и същ ден отново и отново – докато нещо в него самия не се промени към по-добро.

Изпълнен с цитати от всички коледни класики, за които се сетите, “Омагьосан ден” очарова именно с простия си сюжет. Режисьорът и съсценарист Харолс Реймс показва вещина, майсторски водейки история, която иначе би се превърнала просто в непрестанни повторения.

Сценарият е изкусен, невероятно смешен и верен на своята наглед странна вътрешна логика. А Бил Мъри придава необходимата комедийна острота в присъщия си, напълно неподражаем стил.

Ангели - целият филм

Сюжет

Клаудио е богаташ и бързо сменя момичетата. Луиза е единствената, за която би жертвал живота си. Той е избран да стане ангел и започва обучението си с наставник. Щом спаси три души, ще избере дали да остане на небето или отново да се превърне в човек.

Романтична история - целият филм

Сюжет

Сценарий: Александър Томов

Режисьор Милен Николов

Оператор Георги Георгиев

Музика Ангел Михайлов

В ролите: Иван Иванов, Ирен Кривошиева, Ицхак Финци, Домна Ганева, Елефтери Елефтеров, Владимир Ганев, Петър Божилов, Стоян Стоев, Стефан Попов, Виктор Чичов, Боян Милушев, Атанас Димитров, Станислав Стойков, Георги Георгиев-Гочето.

Искрено влюбен младеж се опитва да задържи избраната жена, чийто „стандарти“ обаче изпреварват неговите възможности.

Кондора е влюбен в Жана и мечтае да се ожени за нея. Това е мечтата на живота му. Заминавайки в казармата, я настанява да живее вкъщи заедно с майка му.

Но за Жана не стигат скромните доходи. Тя предпочита скъпи удоволствия – заведения, тоалети, коктейли – стандарт, който може да й бъде осигурен от богат мъж. След казармата Кондора не може да задоволи луксозния й вкус към живота, въпреки че иска да бъде с нея. Мечтата му е на везните – между достойнството и любовта.

Следвай ме

Сюжет

Един филм-пътуване.

Двама души – Иван и Мария – се срещат случайно на пътя. Всеки е тръгнал в своя посока – към своите проблеми и своя свят. Постепенно обаче пътят им се оказва общ. Защото и двамата са зависими от своето минало и сега опитват да си помогнат един на друг, за да отхвърлят тази зависимост и да започнат живота си на чисто.

Телевизионен филм.

България, 2003г., 75 мин.

Сценарий: Дочо Боджаков, Марин Дамянов

Режисьор Дочо Боджаков

Оператор Иван Варимезов

Музика Теодосий Спасов

В ролите: Христо Шопов, Биляна Петринска, Стойчо Мазгалов, Христо Гърбов, Михаил Мутафов

Привличане - целият филм

Сюжет

Режисьор: Мартин Макариев

Участват: Яна Маринова, Владимир Пенев, Клои Рахал, Башар Рахал, Луиза Григорова, Александър Сано, Койна Русева, Николета Лозанова, Радина Боршош, Живко Симеонов, Живко Сираков

Сюжет:

Младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова) е разкъсвана между любовта си към училището, което баща й е основал и миналото си на състезател по спортни танци. Колегите й я уважават, а учениците – обожават. Всичко изглежда безоблачно до мига, когато директорският пост в гимназията е овакантен и Ангелова се оказва в пряка конкуренция с амбициозната си и коварна колежка Великова (Койна Русева).

Повереният на Лора 12-ти клас също е изправен пред проблеми. Диана (Луиза Григорова), дъщеря на основния спонсор на елитното училище ( Башар Рахал), е красива и секси лигла, която не пропуска да демонстрира луксозния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи със секс или пари. Дори това да е гаджето на най-добрата й приятелка Соня (Радина Боршош). Манипулациите на Диана водят до разразяването на скандал, в центъра на който е секс клипче с нейни съученици, заснето в танцовата зала на Лора Ангелова.  Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика – Калин Соколов (Александър Сано). Училищните връзки неизменно ще го оплетат. Чия страна обаче ще избере той?

Месец преди абитуриентския бал на своя клас, Лора Ангелова ще трябва да докаже на всички, че верният избор винаги е по-труден, но си струва!

...да избягаш от съдбата - комедия

Сюжет

Олио и вода биха си взаимодействали по-добре отколкото Дженифът (Мелиса Джоан Харт) и Винс (Джоузеф Лорънс), които са настанени да седят един до друг на една сватба и моментално изпитват силна неприязън един към друг.

Дженифър е умна, саркастична жена, която умее да взема своето, докато Винс сменя жените като носни кърпички, той е лош играч със залози, който разчита повече на чар, отколкото на каквито и да е други качества.

Единственото общо, което имат помежду си, е шокът и страхопочитанието, което изпитват към подаръците и парите, които младоженецът и булката получават като сватбени подаръци.

Само за една седмица тази обща страст, както и нуждата, ще ги събере – Винс заради заем, който трябва много бързо да изплати; Дженифър – заради вещи, с които да напълни плячкосаната си нова къща.

Бъди щастлива - целият филм

Сюжет

Ани (Невена Коканова), очарователна млада жена, е шофьор към софийското летище. Тя изпраща писмо на приятеля си Боян (Коста Цонев), който работи на голям строителен обект, което съдържа една-единствена дума: „Да“. Боян започва да се приготвя за сватба.

Съветският летец Андрей Петрович (Василий Меркуриев) скоро ще се прибер еу дома, след като няколко години е работил с българските си колеги. Те му уреждат прощална екскурзия из страната, а Ани е определена да го придружи, за да го запознае с различните забележителности. Боян започва да ревнува и в яда си къса писмото на любимата си. Тя обаче не може да се види с него и да изяснят недоразумението, тъй като трябва да тръгва с госта.

По стечение на обстоятелствата първото място, на което Ани отива с Андрей, е точно градът, в който работи Боян. Руснакът се досеща, че може да попречи на младите и затова се прави на болен и докато влюбените са заети да се кълнат в любовта си, сам тръгва на обиколка из града. Намира и указател, в който прочита всичко за местата, предвидени в екскурзията.

В края на краищата Ани и Боян се женят, а Андрей Петрович си заминава доволен въпреки провалената обиколка.

5 тайни на дишането

Селестинското пророчество

Сюжет

По едноименния роман (1993 г.) на американския писател Джеймс Редфилд.

Джон Удсън (Матю Сетл), безработен учител, ще преживее драматична и дълбока метаморфоза. В резултат на куп загадъчни съвпадения, той ще се озове в джунглите на Перу, в търсене на древни ръкописи, известни като Селестинското пророчество. То предсказва световно пробуждане, което ще промени живота на човек и ще му даде прозрение за по-дълбоко ниво на духовност, зараждаща се на земята.

Когато църковните официози разкриват съществуването на Деветия ръкопис, те се кълнат да обърнат небето и земята, но да предотвратят разкриването на пророчеството. Пътешествието на Джон взима авантюристичен обрат, изпълнен с тайнствени събития и случайни срещи, но всъщност в тях няма нищо случайно.

Всеки човек, който пресича пътя му, му дава ключ за разгадаването на извечната мистерия на Деветия ръкопис, но дали той ще успее навреме да разкрие посланието му?

Те живеят / They Live (1988)

 Целият филм можете да гледате тук.

 

Сюжет

Когато човек вади от джоба си банкноти, с изненада установява, че от тях се излъчва посланието „Това е твоят Бог“.

Някои иначе добре познати лица от средствата за масова информация, а и много от хората по улиците, в действителност имат не съвсем човешки облик.

Филмът е уникален и въпреки, че е направен преди 32 години дава ясна преспектива на света, в който живеем днес и го прави по един разтърсващ начин.

 

Да разлаем кучетата / Wag the Dog (1997)

Целият филм можете да гледате тук.

 

Сюжет

По-малко от две седмици преди президентските избори на САЩ избухва скандал, който заплашва да осакати шанса на досегашния президент да бъде преизбран. Преди инцидентът да е постигнал необратими щети, в Белия Дом пристига Конрад Брийн (Робърт Де Ниро), който е известен с умението си да манипулира политиката, пресата и най-вече американския народ.

Предугаждайки реакциите на медиите, Брийн умело отвлича вниманието от скандала, като създава по-голяма и по-хубава история – война. С помощта на Стенли Мос (Дъстин Хофман) прочут холивудски продуцент, Брийн събира изключителен кризисен екип, който да режисира световен конфликт, какъвто никога не са виждали по CNN.

Светлина в тунела - трейлър

Сюжет

„Светлина в тунела” проследява три истории на хора, преживели нещо травматично.

Филмът показва приближаването на фабулите една към друга, докато не достигнат своя катарзис в една сцена. Самият Клинт Истууд сравнява структурата на филма с Френските филми, „където историите се съсредоточават в една точка и съдбата приближава хората един към друг.”

Джордж (Мат Деймън) е работник във фабрика, който може да разговаря с мъртвите, но предпочита да не го прави. Мари (Сесил Де Франс) е телевизионна журналистка, оцеляла след цунами. Маркъс и Джейсън (Франки и Джордж МакЛарън) са близнаци, но Джейсън загива в автомобилна катастрофа, а Маркъс се опитва да се свърже с него в отвъдното.

Сценарият е написан от номинирания за два Оскара Питър Морган („Последния Крал на Шотландия”, „Кралицата”, „Фрост/Никсън”).

Светът е голям и спасение дебне от всякъде

Сюжет

Сценарист и режисьор: Стефан Командарев

В ролите: Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Анна Пападопулу, Васил Василев-Зуека, Людмила Чешмеджиева и др.

Играта е бягство или спасение. Съдбата е хвърлен зар на ръба между шанса и уменията

Каква игра? За един млад мъж извън родината, без памет и чувства, играта, може би, е изход. Това е историята на едно българско момче, израснало като германец. След трагична катастрофа порасналият Алекс не помни нищо, дори своето име. В опит да го спаси от амнезията, дядо му Бай Дан го повежда на пътешествие из миналото, прекосявайки половин Европа в игра на…табла. Играта, която символизира живота – в нея има шанс и разум, късмет и избор. С нея Алекс ще открие най-важното – себе си…

bg_BG