Великият път на Космичния закон

за култивиране на жизнената енергия

към по-високи нива

 

Кратко въведение във Фалун Дафа

Фалун Дафа, познат и като Фалун Гонг, е духовна практика, която милиони по света избират да бъде част от живота им. Произхождаща от древно учение, практиката се състои от два основни компонента: самоусъвършенстване чрез повишаване на статуса на ДОБРОДЕТЕЛИТЕ и плавни упражнения с медитация.

Системата от вярвания на Фалун Дафа предлага възможността за духовно израстване чрез дисциплина в практиката. Ученията насърчават начинаещите да изоставят нездравословни привързаности, докато се стремят да съобразят живота си с основополагащите качества на вселената: Истинност, Доброта и Търпение.

Хората, които практикуват Фалун Дафа, често откриват, че той променя живота им. Мнозина подобряват удивително здравето си, придобиват повече енергия и яснота на съзнанието, а стресът им намалява. Нещо повече – много практикуващи са открили във Фалун Дафа дълбоко удовлетворяващ духовен път.

 

Произход & Изучаване

 

Учителя Ли Хонджъ казва, че Фалун Дафа е предисторическа практика за усъвършенстване на духа и тялото и е наследство от древна цивилизация.

Първоначално Фалун Дафа се преподава в Китай от г-н Ли Хонгджъ, учителя (или „майстора“, в съответствие с азиатските традиции) на практиката. Днес Дафа вече се практикува в над 80 държави, а ученията на г-н Ли са преведени на над 40 езика.

Основната философия на Фалун Дафа е представена в книгата „Джуан Фалун“. Тя е достъпна онлайн безплатно на тази уебстраница и може да бъде закупена от книжарниците. Книгата може да бъде усвоени чрез връзкaта по-долу.

Фалун Дафа се преподава безплатно и е достъпен за всички.

 

За повече въпроси, свържете се с мен.

Фалун Гонг в България

 

Скъпи приятели, като практикуваща Фалун Гонг от 12 години и преминала през множество житейски перипети и трудности, искам да ви споделя комплекса от упражнения и цялостната култивационна практика, с помоща на която животът ви може да се промени истиски и в дълбочина, както стана с мен през годините. От самото начало практикувам самостоятелно и това е най-трудната форма на култивация, но дава прекрасни и безценни резултати. Когато човек е постоянен и я цени истински, несъмнено постига високи резултати и пробиви към по-високи нива. С годините си създадох дневна програма, в която на първо място стои работата върху самата себе си. Ето защо сутрин ставам в 4.44 ч. и денят ми започва с Фалун Гонг упражненията, медитация, молитва и т.н.

Бих искала да споделя тук едно интервю на човека, който ме въведе във Фалун Гонг през 2008 година и на който съм безкрайно благодарна. Това е Екатерина Желязкова – един слънчев, пробуден и много способен човек, който аз дълбоко уважавам и обичам.

Интервю

„Практиката Фалун Дафа е древна китайска система за усъвършенстване на духа и тялото, постигане на хармония, здраве и баланс във всекидневието. У нас над 150-те последователи в почивните дни правят упражнения в парковете на големите градове и всеки може да се присъедини. За Фалун Дафа разказва Екатерина Желязкова от Варна, която се занимава с древната система от 17 години.

Екатерина, какво представлява фалун дафа?

Фалун Дафа на китайски означава Великия път на колелото на Закона. Става въпрос за Космическия закон. Системата включва комплекс от 5 медитативни упражнения, които имат за цел да повишат енергията в тялото. Като първите 4 се правят в изправено положение, а петото е медитация в статичната поза лотос. Първото например се казва „Буда протяга 1000 ръце“ и целта му е с протягане на ръцете и разпъване на тялото във всички посоки да се получи отпушване на енергийните канали. Друго упражнение е за изчистване на тялото от негативна енергия. Всички упражнения са плавни и бавни и се правят на специална музика.

Какви принципи са залегнали във философията на системата?

Това са истинност, доброта и търпеливост. Те усъвършенстват нравствеността,духовността на човек, повишават нивото му на осъзнаване. Тази практика е без комерсиална цел и у нас има последователи вече 15 години. Качили сме философията, написана от учителя Ли Хонгджъ, който популяризира учението, както и клипове на упражненията на сайта ни www.falundafa.org.

Духовните принципи трябва да се изпълняват всеки ден, нали?

Принципите са нещо дълбоко като разбиране и трябва да се практикуват всеки ден. Когато говорим за истината, не става въпрос само да казваш истината, а да си истинен в постъпките, делата и мислите си, което е най-трудно за нас, хората. Често казваме нещо, но в мисълта си не сме истинни. Добротата не е просто да си добър или да направиш някакво добро дело, а става въпрос за нещо много голямо, което включва любовта, състраданието, милосърдието към другите. Принципите в книгата на Майстор Ли Хонгджъ – „Джуан Фалун“, помагат да се справим лесно със стреса, който преживяваме във всекидневието си, с начина на общуване между хората. Философията дава конкретни примери в какви ситуации как да се справяме.

Най-лесният пример е конфликтът между двама души. В него винаги има две страни. Не е важно кой е прав, а да търсиш в себе си кое качество или чувство те е накарало да реагираш по този начин и каква е причината. Когато го откриеш, ти всъщност се усъвършенстваш.“ Източник: mila.bg

УПРАЖНЕНИЯ НА ФАЛУН  ГОНГ

Учителя Ли Хонджъ представя комплекс от 5 фундаментални упражнения, като в последното видео те са представени всички заедно в последователност за практикуване от начинаещи. Всеки, който желае, може да изучи упражненията от първите 5 клипа и да ги практикува с видеото от 6-тия клип.

Ежедневното практикуване повишава жизнената сила на човека и може да доведе до подобряване на здравето му, възстановяване на вътрешния мир и хармония и постигане на ясно съзнание. Пробиви към по-високи нива в култивационната практика и отключване на свръхестествени способности могат да бъдат постигнати само, ако човек работи усилено сърху повишаване на своите НРАВСТВЕНИ ДОБРОДЕТЕЛИ – Истинност, Доброта, Търпеливост, Милосърдие, Кротост, Скромност, Грижовност, Щедрост, Трудолюбие.

След като разучите всяко едно упражнение,

можете да ги правите в последователност.

За повече информация, свържете се с мен!

bg_BG