Връзката с нашите корени

floral-decor

 

Кунчо Разложов

 

 

Музиката е средство за въздействие върху човешкото съзнание още от древни времена. Ето защо Ви предоставям една малка колекция от подбрана музика, която има зареждащ, пречистващ и облагородяващ ефект върху душата и тялото.

Любовта към автентичния български фолклор съм наследила от моите пра дядовци. Дядото на моята майка – пра дядо Кунчо Разложков е бил прочут майстор гайдар и е огласял със сладкодумните си приказки и песни и свирните на гайдата всеки празник, сватба, кръщене и войнишко изпращане в Копривщица и в околността.

 

 

Георги и Ненка Балеви

Другият ми пра дядо Георги Балев – дядото на моя баща е бил самоук майстор на кавала.

През 1965 година на първия Национален фолклорен събор в Копривщица, пра дядо Кунчо е бил поканен да го открие с гайдата и старите хора до ден днешен го помнят…На същия Национален събор пра дядо Георги е спечелил първа награда за самостоятелно изпълнение на кавала.

Ето защо българската народна музика, танци и фолклор са в кръвта ми и с любов, умиление и почит се обръщам винаги към моите корени и семейна история.

Специално внимание съм отделила на Родопската музика, тъй като рода на баба ми по майчина линия идва от с. Стойките в Родопите. Македонската златна жилка я имам от рода на дядо ми по майчина линия, а в същото време съм на половина шопкиня.  Ето защо ще намерите една пъстра палитра от автентична обичана от всички родолюбиви българи, музика.

Приятно слушане!

Арап

Ансамбъл Тракия

Малка мома

Кавал свири

Сворнато хоро - гайда

Гъдулка - Пеьо Пеев

Кавал от Странджа

Дилмано, Дилберо

Бела съм, бела, юначе

Девойко, мари хубава

Румен Родопски

Черешке...

ЛАле ли си...

Ширто - пиринско

Ситно шопско

Ансамбъл Средец

Селско шопско хоро

Майсторски клас

Тръгнала е...

Ой, море кавале

Шарена гайда

Гъдулка - Соколов

Избрани мелодии

Два Шопски дуета

Стига ми се, момнеле

Мале ле

Дуйни ми, дуйни

Горице ситна зелена

Мистерията...

Садила мома

Шопски напеви

Ръченица

bg_BG
de_DE bg_BG